Cihan Kırmızıgül nerede?

Türkiye üniversitelerinde yeni öğretim yılında yüzün üzerinde öğrenci kampüslerde, amfilerde olmaları gerekirken cezaevlerinde tutukluluk süreçlerinin sonuçlanmasını bekliyor. Bunlardan biri geçen sayıda da bahsettiğimiz Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Cihan Kırmızıgül. 20 ayı aşkın süredir, Şubat 2010’da Kâğıthane’deki ‘molotoflama’ olayına katıldığı gerekçesiyle Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu.

Olay günü taktığı puşi ve arkadaşının gönderdiği Kürtçe bayram mesajı “terör örgütü üyesi” olduğuna dair delil olarak ileri sürülen Cihan’ın 14 Eylül 2011’de gerçekleşen beşinci duruşmasında savcının delil yetersizliğinden tahliyesini ve beraatını istemesine rağmen, duruşmaya hiçbir gerekçe olmadan gözlemci kabul etmeyen hâkim, Cihan’ın tutuklu yargılanmasına devam edilmesini hükmederek bir sonraki duruşmayı 16 Kasım 2011’e erteledi.

Böylesine komik gerekçelerle özgürlükleri ve eğitim hakları elinden alınan tutuklu öğrencilerin durumu aslında hepimizin kolluk güçleri, keyfi adalet ve piyasalaşan üniversitelerin bürokrasisi tarafından baskı ve şiddet yöntemlerine ne kadar açık olduğumuzu gösteriyor. Bu koşullarda tutuklu arkadaşlarımızla dayanışmak oldukça anlam ve önem arz ediyor. Nereden mi başlayabiliriz? 16 Kasım 2011’de İstanbul Beşiktaş’taki 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya en yüksek katılımı sağlayarak…

Yorumlar kapalıdır.