Enternasyonalist Öğrenci’nin ilk sayısı çıktı!

Gençlik mücadelesine yeni bir soluk katma hedefiyle, çeşitli liselerden öğrenciler biraraya gelerek aylık siyasi öğrenci fanzini Enternasyonalist Öğrenci‘yi çıkarmaya başladılar. İlk sayısı Şubat ayında çıkan Enternasyonalist Öğrenci, kendisini şu şekilde tanımlıyor:

“Enternasyonalist Öğrenci, Geçiş Programı geleneğini benimseyerek bir öğrenci hareketi örmeyi amaçlayan politik bir fanzindir. Hedefimiz, öğrencilere nihai hedeflerinin ancak işçi sınıfı demokrasisinin altında gerçekleşebileceğini göstermek ve sermayenin bizler üzerinde de etkisini gösteren baskıcı diktatörlüğünü her yönüyle ifşa etmektir. Bu sistemin bizi temsil etmediğini söylüyor ve bir alternatif olarak sosyalizmin bayrağı altında mücadele veriyoruz. Amacımız, kapitalizmi demokratikleştirmeye veya onun aşırıya kaçan kısımlarını budamaya çalışmak değildir, onu işçi sınıfı ile ittifak kurarak paramparça edip yıkmaktır.”

Enternasyonalist Öğrenci‘ye Kadıköy ve Beyoğlu Mephisto’dan ve http://enternasyonalistogrenci.blogspot.com/ sitesinden erişebilirsiniz.

Yorumlar kapalıdır.