Maltepe Belediyesi işçileri Ankara’da!

Taşeron çalışmaya karşı çıkmaları nedeniyle işten çıkartılan ve 21 Aralık 2011 tarihinden beri direnişlerini sürdüren Maltepe Belediyesi işçileri, 14 gün süren yürüyüşün sonunda 2012 Mart ayı başında Ankara’ya ulaştı.

Seçim öncesi ve sonrasında kendi belediyelerinde hızlıca taşeronlaşmaya giden CHP, tüm bunlara rağmen seçim propagandalarında taşeronluğu 21. yüzyılın ayıbı olarak tanımlamaktan da çekinmemişti. Ve CHP’li Maltepe Belediyesi işçileri de bu “ayıbın” kendisine, taşeronluğa karşı çıktıkları gerekçesiyle işten atılmışlardı.

İşten atıldıkları tarihten itibaren belediye binası önünde direnişlerini sürdüren işçiler, Ankara’daki CHP Genel Merkezi önünde seslerini daha fazla duyurabilmek ve taleplerini milletvekillerine iletmek adına Ankara’ya yürüme kararı almıştı. İşçiler yürüyüş sırasında geçtikleri birçok yerde de basın açıklamaları gerçekleştirdi. Örneğin; Tuzla’da tersane işçilerine destek olmak için, Dilovası’nda da çevre kirliliği ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Ankara’da ise, öncelikle CHP Genel Merkezi’ne yürünerek yetkililerle görüşme talep edildi. Yapılan görüşmelerde yetkililer taşeronlukla ilgili AKP hükümetini suçlayarak kendilerinin yapabileceği bir şey olmadığını, ancak işçilere başka belediyelerde iş verme şanslarının olduğunu söylediler. Görüşmelerden bir sonuç alınamamasının ardından işçiler 2. gün (3 Mart Cumartesi) Sakarya Caddesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ana vurgusu taşeronluğa, esnek ve güvencesiz çalıştırmaya son verilmesi idi ve işçiler tüm sınıfın sorunlarının bu üç temel nokta etrafında birleştiğini vurguladılar. Açıklama sırasında, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “Kar, boran, fırtına, işte geldik Ankara!”, “Taşeron işçisi köle değildir!” sloganları atıldı. Basın açıklamasının ardından işçiler Maltepe Belediyesi önündeki direnişlerini sürdürmek için İstanbul’a döndüler.

Yorumlar kapalıdır.