Enternasyonalist Öğrenci’nin 2. sayısı çıktı!

İlk sayısı Şubat ayında yayımlanan Enternasyonalist Öğrenci’nin 2. sayısı öğrencilerle buluşuyor. 2. sayının tanıtım yazısı, şu şekilde:

“Enternasyonalist Öğrenci’nin bu sayısında dosya konusu olarak “İdeoloji ve Öğrenci” başlığını seçerek, okullarda, eğitim kurumlarında, aile ortamında, kısacası burjuvazinin düşünsel kurumlarında karşımıza çıkan egemen fikirlerin bizlere nasıl dayatıldığını, bilgiyi nasıl biçimden ibaret kıldığını ve bu fikirlerin nasıl aslında hâkim sınıfın fikirleri olduğunu masaya yatırdık.
“İdeoloji” sorunsalını sadece analiz etmekle kalmayarak, egemen nosyonlara karşı mücadele biçimlerini ve alternatifler yaratma zorunluluğunu da geniş bir zeminde tartışmaya çalıştık.
Ek dosya olarak ise, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde karar kıldık ve böylece öğrenci-işçi-kadın muhalefeti ve hareketi arasında bir ittifak zorunluluğunun üstüne basarak toplumsal cinsiyet rollerinin yoğun bir eleştirisine girdik.
Bütün bunların yanında güncel olayları da takip etmeyi ihmal etmedik ve 4+4+4 üzerine bir yazıyla birlikte birçok yeni yaşanmış olayı fanzinde ele alarak bunlara karşı alacağımız pozisyonu belirledik.”

Yorumlar kapalıdır.