Bedaş direnişi sürüyor, mücadele büyüyor!

Enerji-Sen’de sendikalaşan ve iki ay boyunca maaşlarını alamadıkları için ‘iş edimini yerine getirmeme’ haklarını kullanan 114 taşeron BEDAŞ işçisi, işveren tarafından hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmıştı. BEDAŞ yönetiminin sendikalaşmaya ve işçilerin haklarını aramasına karşı aldığı bu net tavra işçilerin cevabı 100 günü aşan süredir devam eden direniş olmuştur.

Okuma servisindeki işçilerin direnişi sürerken, BEDAŞ bünyesindeki Beypınarlar isimli taşeron şirkette açma-kapama bölümünde çalışan 300 işçi, maaşları ödenmediği için Enerji-Sen’in çağrısına uyarak iş bıraktı.

En geç 25 Ağustos’ta maaşları ödenmesi gereken açma-kapama işçileri, firma yöneticilerinin “maaşlarınızı 6 Eylül’e kadar ödeyemeyiz” açıklamalarının ardından durumu değerlendirerek iş bırakma kararı aldı ve 28 Ağustos’ta bu kararı gerçekleştirdi. Enerji işçilerinin eylemi, Tes-İş yöneticileri tarafından baltalanmak istenirken çeşitli ilçelerde Tes-İş üyesi kadrolu ve taşeron işçiler de enerji işçilerine destek verdi.

Taşeron firmanın ödeyemeyiz dediği maaşları, BEDAŞ 4 Eylül günü ödedi. Ancak 300 açma-kesme işçisinden 14 tanesine iş verilmediği için o tarihten bu yana 14 işçi işe çıkamıyor. Öte taraftan BEDAŞ taşeron firmaya 16 kişilik bir uyarı liste vermişti. Bu listedeki 16 işçinin ispatsız bir şekilde rüşvet aldığı ve eylemlere katıldığı söyleniyordu. 16 kişilik listedeki 5 Enerji-Sen üyesi işçi işe döndükleri Salı gününden beri iş alamıyorlar ve işyerinde iş akitlerinin fesih sebebinin tebliğ edilmesini bekliyorlar.

BEDAŞ işçileri her Cuma Galatasaray Lisesi önünden BEDAŞ Genel Merkezi’ne yaptıkları yürüyüşlerini tekrarlıyor. Eylem güzergahı üzerindeki, diğer direnişlerin bağlı olduğu işyerleri önünde de eylemlerini sürdürerek diğer direnişlerle dayanışma gösteriyorlar. Son Cuma eylemlerinde de İstiklal Caddesi boyunca yürüyen işçiler cadde üzerindeki Kiğılı mağazasının önünde sloganlar atarak direnişteki Kiğılı işçilerinin ve “Havada karada her yerde direniş” sloganıyla Taksim merkezde bulunan THY binasının önünde direnişteki THY işçilerinin haklı direnişlerini selamladılar.

“Taşerona teslim olmayacağız” diyen 114 işçinin tamamının işe geri alınacağı güne kadar direnişlerini sürdürecek olan enerji işçilerinin İşçi Cephesi olarak bu haklı mücadelelerini sonuna kadar destekliyoruz.

Yorumlar kapalıdır.