Yunanistan’da genel grev!

Yunanistan’da işçi düşmanı Samaras hükümeti, Troyka’nın(IMF-AB-Avrupa Merkez Bankası) emirlerini uygulamaya devam ediyor. Her geçen gün uygulamaya konan kesinti dalgalarının sonuncusu ise geçtiğimiz Haziran ayında devlet televizyonu ERT’in kapatılma kararı oldu. 2014’e kadar kamu giderlerinde 11,5 milyar avroluk kesintiyi hedefleyen hükümet, işçi sınıfına gözdağı vermek için 2700 ERT çalışanını işsiz bırakacak karara imza attı. Koalisyon hükümetinde çatlaklara sebep olan bu hukuksuz karar ise çoktan taşmış olan bardağı devirdi ve ERT işçileri kanalı işgal ederek, ERT’nin yönetimini ele geçirdi.

Görünen o ki Samaras hükümetinin alametleri ERT’nin kapatılması ile sınırlı kalmayacak. Yunanistan’da sağlık ve eğitim sektörlerinde de büyük saldırılar kapıda. İşte tam da bu noktada Yunanistan işçi sınıfı 16 Temmuz Salı günü ERT’nin kapatılması ile başlayan mücadele dalgasıyla genel greve gidiyor. Pazartesinden başlayacak eylemliliklerle Yunanistan’da hayatı durdurma çağrısı yapılıyor.

Gezi direnişi boyunca Taksim ile dayanışma mesajları yayınlayan ERT işçileri ve devrimciler, mücadeleleri birleştirerek kamu kesintilerinin durdurulması, borçların reddedilmesi ve işten çıkarmaların yasaklanması talepleri ile sokağa çıkacak.

Devrimci Marksistler olarak bizler de Yunan halkının mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz.

Yaşasın uluslararası dayanışma!
Avrupa Birliği’ne hayır! İşçilerin ve halkların Avrupası için ileri!

Yorumlar kapalıdır.