Devlet, polis ve yargı şiddetine karşı Can Ailesi ile dayanışmaya!

2010 yılında gördüğü polis işkencesi sonrasında yaşamına son veren Onur Yaser Can, ve oğlu için verdiği hukuk mücadelesi boyunca maruz kaldığı devlet şiddeti ve hukuk ihlallerine dayanamayarak Mart 2014’de aramızdan ayrılan Hatice Can için adalet arayışı süreci devam ediyor.

Bu sürece destek olmak adına Ankara ve yurtdışında olmak üzere yürütülen eylemlilik ve çabaları görüp biz İstanbullu kadınlar olarak ne yapabiliriz demiş ve 11 Nisan’da Kadın Dayanışması”nın çağrısı ve Ezgi Sevgi & Mevlüt Can’ın katılımıyla bir toplantı düzenlemiştik.

İstanbul’da Can Ailesi ile dayanışma kampanyası örmek üzere atılan ilk adım olan bu toplantının ikincisi, 22 Mayıs Perşembe günü Can ailesi, Onur Yaser Can’ın arkadaşları ve bu adalet mücadelesinde rol almak almak isteyenlerin katılımı ile gerçekleşti. Kampanyada bugüne kadar alınan yol ve Danistay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) bekleyen hukuksal süreçlerde adaletin saglanmasi adina kampanyanin nasil orulebilecegi üzerine tartışıldı. Can Ailesi’nin adalet mücadelesine verilecek destek özellikle Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararı etkilemek açısından oldukça kritik. Bu destek aynı zamanda devletin faili olduğu bütün şiddet biçimlerinin son bulmasını talep etmekle aynı anlama geliyor.

Benzer şekilde devlet, yargı ve polis şiddettinin Gezi’de, Kürdistan’da, 1 Mayıs’larda, Soma’da kısacası polis devletin olduğu her yerde yaşanmaya devam ettiği vurgulandı. Tüm bunları konuşurken bir yandan da Okmeydanı’nda polis kurşunuyla vurulan Uğur Kurt’tan haber bekliyorduk. Ve ne yazık ki onun da tıpkı Onur Yaser ve Hatice Can gibi devletin faili olduğu bir ölüm ile aramızdan ayrıldığı haberini aldık. Dolayısıyla bu şiddetin hedefinde hepimiz varız ve bu adalet sürecini sahiplenmek bir onur ve insanlık mücadelesine dönüşmüştür. Tüm bu nedenlerden ötürü Kadın Dayanışması olarak Can Ailesi’nin adalet mücadelesini sonuna kadar destekliyor ve herkesi bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz!

Bu mücadeleye destek olmak istiyorsanız;

http://onuryasercan.com/

Facebook: Onur Yaser & Hatice Can’larımız için Adalet

Yorumlar kapalıdır.