İzmir Aliağa’da direniş devam ediyor

İzmir Aliağa’da, Aliağa Belediyesi tarafından işten çıkarılan 104 işçinin belediye önündeki direnişi 27. gününe girdi.

Belediye seçimlerinden sonra MHP’li Serkan Acar’ın devraldığı belediyeden 104 taşeron işçinin neden gösterilmeden atılması üzerine direnişe geçen işçiler, 27 gündür belediyenin önündeki çadırda nöbet tutuyor. İmza kampanyaları, oturma eylemleri ve sloganlarla direnişlerini sürdürüyorlar.

İşçilerin direnişi ve gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Serkan Acar ilk başta “bankamatik çalışanları” diyerek bir iş yapmadıklarını iddia ettiği işçiler, direnişlerine devam edince kısa bir basın açıklaması ile yeterli bütçe bulamamaktan yakındı.

Direnişteki işçiler ise, işten çıkarılanların genel olarak Alevi ve sol duyarlılığı olan işçiler olmasının bilinçli bir politika olduğunu düşünüyorlar.

Direnişlerine ilk günden beri barışçıl yollarla devam eden işçiler dün gece yarısı saldırıya uğradılar. Bu tarz yıldırma politikalarının ilk kez olmadığını belirten, direniş komitesi adına açıklama yapan Şennur Yüksel Bal şunları söyledi: “Söz konusu şahsın belli odaklar tarafından azmettirildiğini biliyoruz. Her türlü demokratik eylemi bir kaç eli sopalı serseriyle yıldırmaya, bastırmaya çalışan odakları da biliyoruz. Demokrasiden, emekten, yana mücadeleye karşı olanları da biliyoruz.”

İşçiler saldırı sonucu yaralanan arkadaşlarının kanlı gömleğini Serkan Acar belediye binasına girerken kapıya bıraktılar ve direnişe devam edeceklerini belirttiler.

Ayrıca Aliağa İşçi Direniş Komitesi, İzmir Tiyatro Platformu ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu’nun düzenlediği organizasyon sayesinde dün başlayan Aliağa Direniş Festivali 2 Haziran’dan, 10 Haziran’a kadar her gün müzik dinletileri, tiyatro gösterimleri ve belgesellerle devam ediyor.

Yorumlar kapalıdır.