ODTÜ emekçilerinden uyarı grevi

ODTÜ emekçileri banka promosyon ödemeleri görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle 15-16 Aralık tarihlerinde 2 günlük uyarı grevi düzenledi.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen, Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş ve Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen’nin ortaklaşa düzenlediği grev tam katılımla gerçekleşti. Eğitim faaliyetlerini durdurmamak için kapsamı sınırlı tutulan grev süresince kütüphane, yemekhane ve atölyeler kapalı kaldı. Rektörlük önünde toplanan işçiler okulda yürüyüş yaparak çeşitli yerlere grev pankartları astı. Yürüyüş sırasında sık sık “Bankaya değil emekçiye sahip çık!” sloganları duyuldu. Öğrencilerin de destek verdiği emekçiler bunun sadece bir uyarı grevi olduğunu belirtip, rektörlük taleplerini dikkate almazsa ODTÜ’de hayatı durduracaklarını ilan ettiler.

İhaleyi takip eden emekçiler sık sık sloganlarla sermayeye olan tepkilerini dile getirdi ve rektörlüğü üniversite çalışanlarının çıkarlarını değil bankaların çıkarlarını korumakla suçladı. İhalenin 2. turu Cuma günü (19 Aralık) yapıldı. 1. turda yapılan teklifler 3 yıl önce verilen maaş promosyonlarının bile çok altında kalırken rektörlük, işçilerin en az 300 şubesi olan tüm bankaların ihaleye çağrılması, akıllı kart sisteminin ihaleye dâhil edilmemesi taleplerini kabul etmedi. Asgari promosyon tutarı ve ödeme şekline ilişkin taleplerde ise taraflar uzlaştı.

Yorumlar kapalıdır.