Kadıköy’de laik, bilimsel, anadilde eğitim mitingi

8 Şubat Cumartesi günü Kadıköy’de on binlerin katılımı ile “Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam” mitingi gerçekleştirildi. Alevi dernek, vakıf ve örgütleri ile Eğitim-Sen’in çağrıcılığını yaptığı mitinge, HDP, BHH ve birçok sosyalist parti ile emek örgütü, köy dernekleri destek verdi.

Numune Hastanesi ve Söğütlüçeşme’de toplanan kitleler, iki kol halinde Kadıköy Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca, sık sık “Zorunlu din dersleri kaldırılsın!” sloganı atılırken taşınan dövizlerde “Eşit yurttaşlık hakkı istiyoruz!”, “Diyanet İşleri Başkanlığı Kaldırılsın!”, “Bilimsel ve Laik eğitim istiyoruz!” yazılıydı. Miting alanına Beşiktaş’ın taraftar grubu çArşı’nın meşaleler ile girişi coşkuyla karşılanırken, yağmur nedeniyle mitinge katılanların bir kısmı alanı erken terk etti.

Kürsüde, Alevi dernek ve vakıf temsilcileri konuşmalarını yaptı. Daha sonra miting organizasyon komitesi adına açıklama yapan Baki Düzgün, konuşmasında Aleviler dışındakilerin de sorunlarına değinerek meslek liselilerin ucuz iş gücü olarak görüldüğünü belirtti. Konuşmaların ardındansa, pek çok sanatçı sahne aldı.

Mitingde cemevlerinin ibadethane sayılması, okullara açılan mescitlerin derhal kapanması ve ayrımcı politikalara son verilmesi istendi. Ayrıca mitinge destek veren birçok kurum, 13 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan grev ve okul boykotuna çağrıda bulundu.

İşçi Demokrasisi Partisi Girişimi de “Baskıya ve Ayrımcılığa Son! Zorunlu din dersleri kaldırılsın!” pankartıyla mitinge katılanlar arasındaydı. İDP Girişimi kortejinde sık sık, “Dün Maraş’ta, Bugün Sivas’ta, Çözüm Sınıf Savaşında!”, “Laik, parasız, bilimsel, anadilde eğitim!”, “Yaşasın halkların özgürlüğü!” ve “Katil devlet hesap verecek!” sloganları atıldı.

Yorumlar kapalıdır.