Bursa Organize Sanayi Bölgesi ayakta!

Türkiye’nin önemli otomobil fabrikalarından Renault’da üretim durdu. Bir süredir patron-Türk Metal Sendikası işbirliğine karşı mücadeleyi yükselten Renault işçileri, haklı taleplerinin karşılanmaması üzerine fabrika içinde ve önünde toplandı. Bir otomobil devi olan ve yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığı Renault’ta dün 16.00- 24.00 vardiyası işçileri üretimi durdurup fabrikayı boşaltmadı.

Saat 24.00- 08.00 vardiyasında olan yaklaşık 1500 işçi ise işbaşı yapmayıp fabrika bahçesinde eyleme başladı. İşçiler, bir yetkilinin gelip açıklama yapmasını istedi. Bir vardiyada yaklaşık 400 otomobilin üretildiği Renault Fabrikası önünde ise eylem yapan işçiler zaman zaman cep telefonlarının ışıklarını yakarak eylemlerini sürdürdü.

Böylece Renault’da Mayıs ayının başından bu yana ikinci kez üretim durmuş oldu.

İşçiler, talepleri ile ilgili olarak fabrika yönetimine 21 Mayıs gününe kadar süre vermişti. Ancak yapılan bir bilgilendirme toplantısı sırasında 2017’ye kadar kesinlikle zam yapılmayacağının söylenmesi tepkilere yol açtı.

Renault işçilerine, Bursa’daki diğer Türk Metal üyesi fabrikalardan da destek gelmeye başladığı da ulaşan bilgiler arasında. Renault işçilerinin gece yarısı iş bırakmasının ardından sabah vardiyası da işbaşı yapmamasıyla birlikte Delphi’den, Coşkunöz’e kadar birçok fabrikadan da sabah vardiyasındaki işçiler desteğe geldiler.

Bursa’da metal işçilerinin son dönemde yoğunlaşan eylemleri, Türk Metal’in fabrikalarda imzaladığı toplu iş sözleşmesine karşı ortaya çıkmış ve işçiler sözleşmelerin değiştirilmesini talep etmişti.

Yorumlar kapalıdır.