Cecilia Toledo’nun ardından

Geçtiğimiz günlerde uluslararası akımımızın önemli isimlerinden birisi olan, Dördüncü Enternasyonal’in ve kadınların kurtuluş mücadelesinin yılmaz savaşçılarından devrimci Marksist Cecilia Toledo’yu kaybettik. Toledo ömrünü Leninist dünya partisinin inşasına vakfetmiş olan bir özgürlük savaşçısıydı. Cecilia Toledo, Uluslararası İşçi Birliği – Dördüncü Enternasyonal’in (LIT-CI) ve onun Brezilya seksiyonu PSTU’nun önderlerindendi. Aşağıda İşçi Demokrasisi Partisi adına, Toledo yoldaşın kaybı üzerine LIT-CI ve PSTU önderliğine gönderilen mesajı okuyabilirsiniz:

PSTU ve LIT-CI önderliğine,

Yoldaş Cecilia Toledo’nun kaybını derin bir teessür ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu haber hem onu tanıyan hem de uluslararası akımımızın yeniden inşasında üstlenmiş olduğu muazzam rolü yakından bilen Türkiyeli yoldaşları açısından ağır bir darbe oldu.

Türkiyeli yoldaşları olarak Cecilia Toledo’nun yorulmak bilmez bir mücadele örneği olmaya devam edeceğini ifade etmek istiyoruz. Yoldaş Toledo’nun bizlere bıraktığı büyük görevi, “Dördüncü Enternasyonalin yeniden inşasını” kesintisiz bir biçimde sürdürmeye kararlıyız.

İDP yönetimi olarak Yoldaş Cecilia Toledo’nun eşi Martin Hernandez’e ve geride bıraktığı oğluna ve PSTU’dan yoldaşlarına dayanışma dolu selamlarımızı gönderiyoruz.

Morenist Selamlarımızla, İDP/UIT-CI yönetimi.

İspanyaca metin:

A los compañeros del PSTU y de la LIT-CI,

Expresamos nuestras condolencias por la pérdida de la camarada Cecília Toledo.

Recibimos con gran tristeza la noticia del la perdida de camarada Cecilia Toledo. Aquella noticia fue un golpe sobre todo para quienes que llegaron a conocerla para quienes que ya conocian su enorme papel politico que jugo por la reconstruccion de la nuestra corriente internacional en Turquia.

Quieremos expresarse lo que para sus camaradas de Turquia, Cecilia Toledo seguirá siendo un ejemplo de lucha incansable.y vamos a seguir para acabar la enorme tarea que nos dejo ella por la reconstruccion de la Cuarta İnternacional .

Por el nobre de la CC del Partido Partido de la Democracia Obrera (IDP) enviamos nuestro abrazo solidario para Martín, su hijo y para todos los compañeros del PSTU.

Saludas Morenistas

Por la dirección de IDP/UIT-CI

1 CYorum
  1. Homepage

    … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: gazetenisan.net/2015/09/cecilia-toledonun-ardindan/ […]

Yorumlar kapalıdır.