Arçelik LG direnişi devam ediyor

Koç Holdinge bağlı Arçelik LG Fabrikası’nda işverenin ve Türk Metal Sendikasının baskılarına karşı sendikal özgürlüklerini kullandıkları gerekçesiyle Temmuz ayında 173 işçi işten çıkarıldı. İşten atılmaya karşı işçiler 3 aydır direnişteler.

İşverenin mobbing baskısının durdurulması, ücretlerin iyileştirilmesi ve Türk Metal Sendikası’ndan ayrılma talepleriyle üretimi durdurdular . Buna karşı TOMA ve çevik kuvvet ile fabrikadan çıkarıldılar. 5 Temmuz itibari ile fabrika önünde çadır eylemine başladılar.

Bursa’da yaşanan Türk Metal tepkisi Gebze’de ki fabrikalara sıçradı ve bu alanda da direnişi yükseltti. Arçelik işçileri bu süreci yakından takip ettiklerini ve onlara yol göstediğini ifade ediyorlar.

Koç Holdinge bağlı Divan Otel işçileri, Koç Üniversitesi’nde sözleşmeleri yenilenmeyerek işten çıkarılan akademisyenler ve Arçelik LG işçileri birlikte 3 Ekim’de basın toplantısı yaptılar. Koç Holding’in işçilere yönelik uygulamaları teşhir edildi. İşçiler ve eğitim emekçileri ortak mücadele yürütmekten geri durmayacaklarını vurguladılar.

Arçelik LG işçilerinin talepleri;

Fabrikada mobbing düzeyine varan baskılar son bulsun.

Atılan işçiler geri alınsın.

Ücretler Renault ve Tofaş’taki iyileştirmeler baz alınarak yükseltilsin.

Türk Metal’in sendika odası kaldırılsın. Türk Metal fabrikadan tamamen gitsin.

İşçilerin seçtiği temsilciler yönetim tarafından tanınsın.

Direnişçi Arçelik LG işçisinden çağrı

Eylemi devam eden işçilerinin bir yandan da yasal mücadelesi devam ediyor. Bu sebeple Arçelik LG işçileri 7-8 Ekim’de Gebze Adliyesin’de görülecek olan işe iade dava duruşmasına ve direnişle dayanışmaya bekliyor.

Yorumlar kapalıdır.