8 Mart 2016: Neden Daha Fazla Kadın Dayanışması?

Emek sömürüsüne, erkek egemenliğine, kadına yönelik şiddete ve katliamlara karşı örgütlü mücadelemizi yükseltelim!’’ diyen kadınlar olarak geçtiğimiz günlerde bir araya geldik. 8 Mart’ın, bir fabrika grevi sonrası polis saldırısı ardından fabrika içine kilitlenen burada çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden 129 kadını anma günü olduğundan bahsederken, Artvin Cerattepe’de taşına, toprağına sahip çıkmak üzere mücadele eden kadınları Yeşil Yol direnişinin simgelerinden Havva Ana’nın videosunu izleyerek selamladık.

Hükümetin kadın istihdamını daha esnek ve güvencesiz kılan esnek çalışma paketinden, kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe artmasından, Kürt illerinde süren savaşın kadınlar üzerindeki etkisinden bahsettik. Özel istihdam bürolarının esnek çalışmayı yaygınlaştırıp, ekonomik ve sosyal haklarımıza yönelik bir saldırı olduğunun altını çizdik. Diyanetin ensesti meşrulaştıran fetvaları sonrasında çocuklar üzerindeki cinsel şiddetin arttırdığını, daha geçen günlerde matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan ve korktuğu için bunu kimseye söylemeyip intihar eden Cansel’in aslında tüm bu olayı karalamaya çalışanlar tarafından dolaylı olarak öldürüldüğünü gördük. Son olarak, uzun zamandır Kürt illerinde varolan sokağa çıkma yasaklarının bir katliam bilançosu niteliğinde olduğunu, yüzlerce kadın ve çocuğun bu savaştan en ağır şekilde etkilendiğini ve bunların sonunda devlet şiddetinin hayatın her alanında bir katliam bilançosu sunduğunu görmüş olduk.

Sunumun ardından, verimli bir tartışma kısmı geçirdik. Öğrenci kadınlar, işçi kadınlar olarak okullarımızda/çalıştığımız alanlarda sorunları anlatıp bunlarla nasıl mücadele edebileceğimize dair fikir alışverişinde bulunduk. Tüm bu konuşmalar sonucunda gördük ki; bizler sokaklarda, evlerimizde, okullarımızda, iş yerlerimizde dayanışma içinde olup mücadele ettiğimizde ancak bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Ve bizler bu 8 Mart’ ta da meydanları terk etmiyoruz! Kadın dayanışmasının gücüne inanıyoruz! Yaşasın kadın dayanışması!

Yorumlar kapalıdır.