Tedi işçilerinin direnişine OHAL darbesi

Tedi işçileri geçtiğimiz aylarda işyerindeki kötü çalışma koşullarına karşı DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası’nda örgütlenmişlerdi. Yasal olarak sendikalı olma haklarını kullanan işçilerin örgütlendiği sendikanın, işyeri barajını aşarak işyerinde yetki kazanması üzerine Tedi patronu Topkapı deposunda çalışan 3 ve Tuzla Yan Sanayi’de yer alan depoda çalışan 27 işçiyi işten çıkartmıştı. Bunun karşısında direnişe geçip işyeri önünde çadır açan işçileri OHAL’den yararlanarak ezmeye çalışan patron direnişçi işçilerin işyerini işgal ettiğini, üretime engel olduğunu öne sürerek polis çağırmıştı. Fakat işyeri içindeki işçilerin direnişçi işçileri kollayarak polise şikayetçi olmamaları patronun elini kolunu bağlamıştı.

Bununla birlikte, geçtiğimiz gün patronun zorlamasıyla geri getirilen polis, OHAL’i ve valiliğin emrini gerekçe göstererek işçilerin Tuzla’daki işyeri önünde durmalarına engellemeye çalışarak coplar ve TOMA ile saldırdı. Polis saldırısı sonucu gözaltına alınan ve yaralanan işçiler bulunuyor. Direnişçi işçilerin fabrika önündeki bekleyişi sürmekte.

Tedi işçilerine yöneli bu tutum, patronların ve siyasal iktidarın OHAL’i işçi düşmanı politikaları derinleştirmek için kullanma çabasının son örneği olarak kayıtlara geçti.

Tedi işçisi yalnız değildir! Yaşasın sınıf dayanışması!

Yorumlar kapalıdır.