Bakan Akdağ: “Doğum kontrolü tarihe gömülecek!”

Kadınlara en az üç çocuk doğurma görevi vererek kadını ev içine hapsedip ucuz emek gücünü kadınlar üzerinden sağlamaya çalışan AKP, buna yönelik her türlü politik girişimi hızlandırma çabasına girmiş durumda. Biz kadınlara annelik rolleri biçerek ikiyüzlü aile politikalarıyla bizleri ev içine hapsetmek adına kadına yönelik saldırı politikalarını artıranlar, kürtaj hakkını yasaklamayı, üç çocuk doğurmamızı kendi vazifesiymiş gibi görev bellemiş olanlar hüsrana uğramış olacaklar ki, ‘kadınları daha ne kadar üretken hale getirebiliriz’ çabasına girdiler.

Kadın düşmanı söylemleriyle daha önce de gündeme gelmiş, tecavüzü meşru kılan, tacizciyi aklayıp tecavüze uğramış kadınların kürtaj olmalarını yasaklayacaklarını açıklayarak kadınların tepkisini çeken Sağlık Bakanı Recep Akdağ okları yine kadınlara çevirdi. Son olarak 27 Ağustos’ta doğum kontrol haplarını tarihin çöplüğüne atılacağını açıklayan Recep Akdağ buna yönelik eylem planlarınınsa yolda olduğunu belirtti. 

Kadınların geniş mücadeleleri sonucu kazanılan bir hak olan cinsel korunma bugün AKP’nin kadın düşmanı politikalarıyla bir tehdit unsuru haline gelmiştir. Ancak belirtmek gerekir ki, sadece kadınların üretkenliğini kontrol altına almak amaçlı değil birçok hastalığın tedavisinde de kullanılan doğum kontrol hapları yasaklandığı takdirde biz kadınların sağlığı da tehlikeye atılmış olacak.

Devletin fıtratı erkek egemen politikaları kadınları ölüme, cinsel taciz ve tecavüze maruz bırakmaya devam ederken iktidar odakları ‘üretkenliğimizi’ kendi sağlığımızdan üstün görerek böyle bir ortamda yaşam mücadelesi veren biz kadınları da kendilerine düşman bellemiştir.

AKP, iktidara geldiği günden itibaren kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 artmasını görmezlikten gelerek taciz ve tecavüzlerin önüne geçecek yaptırımları yürürlüğe koymak yerine doğum kontrol haplarını yasaklayan uygulamaları yürürlüğe sokarak kendi eliyle yaşam hakkımızı gasp etmektedir.

Kadın olarak varlığımızı aile üzerinden kurarak bizi makbul itaatkar eş anne rollerine hapsetmeye çalışan AKP iş yerlerinde, okullarda, sokakta karşılaştığımız taciz, tecavüz vakalarının baş müsebbibidir. Tarihin çöplüğüne gömülecek olan doğum kontrol hapları değil, erkek egemen politikalarınızdır. Gözünü kadınların onlara sunacağı çocuklara dikmiş, onlara savaş ve yoksulluktan başka bir gelecek vaat etmeyen devletin biyolojik üreticileri değiliz ve olmayacağız.

Yorumlar kapalıdır.