Kadınlar öfkeli: Tecavüzü aklayamazsınız!

17 Kasım gecesi AKP’li milletvekillerince sunulan “tecavüzcüyü aklama” önergesi kadınlar tarafından öfkeyle karşılandı. İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon gibi birçok şehirde kadınlar önergeye karşı sokaklara döküldüler.

İstanbul’da yüzlerce kadın OHAL’e karşın “korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla Kadıköy’ü inlettiler. Kadına Karşı Şiddete Acil Eylem Platformunun yaptığı çağrı ile toplanan kadınlara çevreden pek çok kişi daha alkışlarla destek verdi ve yürüyüş OHAL’e rağmen tüm Kadıköy sokaklarına taştı.

Kadın dayanışmasını bitiremezsiniz!

11 Kasım Cuma gecesi OHAL kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle birçoğu kadın ve çocuk hakları için mücadele eden 340 dernek kapatıldı. Bundan önce 2005’te mağdur ile evlenen tecavüzcünün cezasını hafifleten TCK hükmü bu alanda mücadele eden bu derneklerce değiştirilmişti. Mücadeleci derneklerin kapatılmasıyla kadınların hak ve yaşam mücadelesini bitirebileceğini sanan Saray’ın iktidarı, cinsel istismar faillerine geriye dönük ceza affını kapsayan önergeyi 22 Kasım Salı günü meclisten geçirmeye çalışacak.

Bu önerge ile Ensar’dan, Hüseyin Üzmez’lere pek çok çocuk istismarcılarının affedilmesi hedefleniyor, Türkiye’de kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlendirmelere “yasal zemini” hazırlanıyor. Devlet kadınlara karşı şiddet ve ayrımcılığı önlemek yerine bu şiddetle mücadele edilmesini, kadınların güçlenmesini önlemeyi seçiyor.

Bizler biliyoruz ki kadınların mücadelesi derneklerin binalarından ibaret değildir ve bunca yılın kazanımlarını, deneyimlerini, hayallerini bir mührün silmesi, yok etmesi de mümkün değildir. Güçlü bir kadın dayanışması olduğu sürece yasalarınız bizi korkutamaz! O yasa meclisten geçemeyecek, o önerge geri çekilecek! Tecavüzü aklayacak hiçbir yasayı kabul etmiyoruz!

Yorumlar kapalıdır.