Suriye’de emperyalizmin bombardımanını reddediyoruz! Esad-Putin’in katliamlarına hayır!

Donal Trump’ın emriyle ABD’nin yaklaşık 50 füzesi Esad rejiminin askeri üslerine atıldı. Bu saldırının, birkaç gün önce Esad tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırıya dönük bir cezalandırma amacıyla gerçekleştirildiği savunuldu.

Hem ABD’nin bombardımanını hem de Rusya’nın hava desteğine sahip Esad’ın gerçekleştirdiği cani katliamı kınıyor ve reddediyoruz. Sosyalist akımımız, İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI), yıllardır Esad diktatörlüğünün, onun katliam politikalarının karşısında duruyor ve son olarak, 4 Nisan günü Idlib’in Han Şeyhun kasabasına dönük olarak gerçekleştirilen, 72 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı kimyasal saldırıyı kınıyor ve reddediyor.

Fakat aynı zamanda, Trump tarafından emri verilen bombardımanı da reddediyoruz. “Adalet”i sağlamak konusunda emperyalizmin hiçbir hakkı bulunmuyor. Amerikan emperyalizmi tüm dünyada gerçekleştirdiği işgaller ve saldırılarla tarihin gördüğü en büyük katildir.

Dünya halklarına ve dünya soluna, sendikalara, öğrenci örgütlerine hem emperyalist bombardımanı hem de Esad ve Putin rejimlerini kınamaya ve reddetmeye, isyancı Suriye halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz.

Suriye’de bombardımanlara son! ABD’nin ve Trump’ın saldırılarına hayır! Tüm yabancı askeri güçler ülkeden çekilsin. Esad diktatörlüğüne ve IŞİD’e hayır! Suriye halkının direnişine destek. Hükümetler Esad diktatörlüğüyle ilişkilerine son versin.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI)

7 Nisan 2017

Yorumlar kapalıdır.