Emin Şakir’e özgürlük!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) üyesi olan ve Türkiye’de çıkmış tüm siyasi yayınların arşivini bizzat yaparak sol yayın adlı web sitesi içerisinde yayımlayan Emin Şakir 28.11.2017 tarihinde çıkartıldığı mahkemece tutuklandı ve Maltepe Cezaevi’ne sevk edildi.

marksist.org’un haberine göre sol yayın arşivi gerçekçe gösterilerek mahkemeye çağırılan Emin Şakir’in dosyasında gizlilik kararı bulunduğundan tutuklanma sebebi hala bilinemiyor, avukatları bir savunma hazırlayamıyor.

Emin Şakir arşivinde yayımlamak için İşçi Sözü’nün, Enternasyonal Bülten’in, İşçi Cephesi’nin ve Mesafe dergisinin sayılarını edinmek üzere bizlerle de iletişime geçmiş; yayımlamakta olduğumuz sayılarımızı da arşivine ekleyebilmek için iletişimini korumuş ve dostluk kurmuştu. Emin Şakir’in arşivinde kendi fikrini yansıtmayan, hatta fikirleri ile taban tabana zıtlık oluşturan pek çok yayın ve makale de mevcuttu. O’nun yaptığı, bilginin korunması ve ulaşılabilir hale getirilmesi çabası idi. Bu çaba ise cezayı değil, olsa olsa ödülü gerektirir.

Emin Şakir’e ve partisine dayanışma duygularımızı iletiyor ve Emin’in özgürlüğünü istiyoruz!

Yorumlar kapalıdır.