Eziyete, ölüme karşı yaşam nöbeti: Atlı faytonlar kaldırılsın!

Hayvan hakları aktivistlerinin, sona ermesi için yıllardır mücadele ettiği atlı fayton zulmü, 81 tane atın yakalandıkları bulaşıcı Ruam hastalığı nedeniyle öldürülmesine sebep oldu. Bunun üzerine hayvan hakları aktivistleri soluğu Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde aldılar.

19 Aralık günü saat 14:00’te basın açıklaması için toplanan aktivistler, açıklama sonrası aldıkları ortak karar ile belediyenin önünde “yaşam nöbeti” tutmaya başladılar ve daha önce atlı faytonların kaldırılacağının sözünü veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşme yapılıp, bu eziyete son verilene kadar nöbete devam edeceklerini belirttiler. Basın açıklaması olarak başlayan eylem, atlara uygulanan eziyet ve köleliğe karşı seferberliğe dönüştü.

23 Haziran seçimi öncesinde Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu’nun “Söz Veriyorum” taahhütnamesi, hayvan hakları üzerine bir dizi uygulamayı içeriyordu. Bunlardan bir tanesi “nostalji” adı altında atların sürüldüğü fayton işkencesinin kaldırılıp, yerine elektrikli faytonların geçirilmesiydi.*

20 Aralık (bugün) saat 19:30’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşme yapacaklarını söyleyen aktivistler, belediyenin bu konuda, atların doğrudan kullanımını kaldıracak gerçekçi bir tavır almaması halinde eylemlerini sürdüreceklerini söylüyorlar.

*Taahhütnamenin atlı faytonları içeren maddesinde “Atlı faytonları kaldırarak yerine akülü ulaşım araçları koyacağıma, kurtarılan atların ekolojilerine uygun geniş doğal ortamlarda rehabilite edilerek ölene kadar yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağıma söz veriyorum,” deniyordu.

Yorumlar kapalıdır.