Trelleborg grevi kazanımla sonuçlandı

Kocaeli Gebze’de Petrol-İş’in örgütlü olduğu Trelleborg fabrikasında 44 gündür aralıksız süren mücadelenin sonucunda grev kazanımla sonuçlandı. Petrol-İş yaptığı açıklamayla beraber grevin varılan anlaşma sonucu kendilerine kazanım getirdiğini ifade etti.

Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir’in yaptığı açıklamada, “01.07.2019-31.06.2021 yürürlük tarihli toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerimizin karşılanmaması ve uzlaşma sağlanamaması nedeniyle 10 Aralık 2019 tarihinde grev uygulamamız başlamıştı. Trelleborg’ta, soğuk kış günlerinde 44 gün boyunca grev ateşi hiç sönmeden yanmış ve üyelerimiz hakları için sonuna kadar kararlı biçimde mücadele etmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde, sınıflar dayanışmasının verdiği güçle devam eden grevimiz amacına ulaşmıştır. Dün gece saatlerinde İstanbul’da Petrol-İş Genel Merkezi’nde varılan anlaşmayla, ücretlerde 1,5 yıllık yüzde 34, sosyal haklarda ise ortalama yüzde 30 artış sağlanmıştır. Sözleşme, taleplerimize yakın şartlarda imzalanmıştır. Trelleborg’ta mücadele ve dayanışma kazanmıştır. 44 gün boyunca Trelleborg grevi ve sendikamız ile dayanışma gösteren, mücadelemize destek vererek bizleri yalnız bırakmayan tüm sendikalara, emekçilere, emek dostu siyasi partilere, STK’lara, basın-yayın ve medya kuruluşlarına teşekkür ederiz,” diye belirtti.

Ayrıca grevde geçen süre için de işçilere brüt 2.150 TL verilecek ve grevde geçen süreler için ikramiye hakkında kayıp yaşanmayacak. Trelleborg işçileri direne direne kazandığı bu onurlu mücadeleyi “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Yaşasın işçilerin birliği” sloganlarıyla kutladı.

Yorumlar kapalıdır.