Çevrimiçi buluşma|Pandemi ve kapitalist kriz: Kadın mücadelesinin rolü

İşçilerin Uluslararası Birliği-Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE) 17 Ekim Cumartesi günü, pandemi ve kapitalist kriz karşısında feminist mücadelenin rolünün vurgulanacağı açık ve çevrimiçi bir uluslararası kadın buluşması için bir araya geliyor.

Covid 19 salgınının emperyalist kapitalist sistemin mevcut ekonomik kriziyle birleşimi cinsiyet eşitsizliklerini artırıyor: yoksulluğun daha fazla kadınsallaşması, bakım ve üreme işi görevlerinde kayda değer bir artış, toplumsal cinsiyet şiddetinin büyümesi, üreme sağlığı ve cinsel haklara erişimin önündeki yeni engeller… Bunlar, emperyalizmin ve tüm dünya hükümetlerinin kapitalist krizi bir bütün olarak işçi sınıfının omuzlarına yükleyebilmek için yürüttüğü ve kadınların durumunu daha da ağırlaştıran politikalardır. Bu nedenle, feminist mücadele ve kadınların bağımsız örgütlenmesi bu saldırılarla yüzleşmek için çok önemlidir.

Latin Amerika ve Karayipler’den, Amerika Birleşik Devletleri’nden, Avrupa’dan ve Ortadoğu’dan farklı ülkelerden kızkardeşlerimizin katılacağı uluslararası kadın buluşmasında bu mücadelelerinin dinamiklerini ve ortak taleplerimizi konuşacağız.

Türkiye saatiyle 18.00’de başlayacak etkinlik İngilizce ve İspanyolca dillerinde canlı olarak gerçekleşecek. Sonraki günlerde etkinlik Gazete Nisan hesaplarından Türkçe altyazılı olarak yayınlanacak.

Yorumlar kapalıdır.