Petrokimya işçisi: “Birlik olup mücadele etmeliyiz”

Kazanmanın tek yolu mücadeleden geçer. Mücadele etmeden kazanım olmaz. Bunun farkında olduğumuzda her şeyin üstesinden gelebiliriz. Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı, artık şunun farkında olmalıyız. Dünyada neredeyse en ucuz işgücü bizde. Gerçek enflasyonun yüzde 75 olduğu bu günlerde asgari ücret artık tamamen eridi ve artık evimize ekmek götüremeyecek hale geldik.

Bunlar göz önüne alındığında, bu günler artık mücadele ağlarını örmemiz gereken zamanlar. İster sendikalı işyeri olsun ister örgütsüz, bulunduğumuz fabrikalarda her halükârda birlik olup mücadele etmeliyiz. Sendikalı işyerlerinde bile sendikal bürokrasiye yenilmek istemiyorsak bir arada olup onlara karşı da mücadele etmek zorundayız. Geçmişteki işçi mücadelelerini kendimize örnek alıp, bugün o deneyimlerin de üstüne koyup mücadele etmeliyiz. Gerekirse bedel ödeyerek… Şu anki şartlarda başka yolumuz kalmadı.

Ben, Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu bir işyerinde çalışıyorum ve bu yılın sonunda bizim toplu iş sözleşmesi sürecimiz başlayacak. Ben ve çalışan arkadaşlarım şimdiden bunun bilincinde olduğumuz için bir arada hareket ediyoruz. Bu bilinci diğer vardiya arkadaşlarımıza ulaştırıp bölüm bazlı işçi komiteleri oluşturmaya çalışıyoruz. Şu anda örgütlenme açısından iyi durumdayız. Bu birliğimiz bozulmadığı sürece iyi bir kazanım elde edebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü ancak birlik olursak kazanım elde etme şansımız var.

Yaşasın işçi sınıfı, yaşasın onurlu mücadelemiz!

Petrokimya sektöründen bir işçi

Yorumlar kapalıdır.