İran’da idam cezasına ve seferberliklere dönük baskılara son!

İran’da Mahsa Jina Amini’nin ahlak polisi tarafından katledilmesinin ardından kadınların öncülüğünde başlayan isyan hızlı bir şekilde molla rejimi karşısında devrimci bir halk ayaklanmasına evrildi.

50 günü aşkındır devam eden ve ülkenin tamamına yayılan seferberlikleri baskı ve şiddet yoluyla bastırmaya çalışan diktatörlük rejiminin politikası sonucu, bugüne kadar binden fazla kişi hayatını kaybetti ve 15 binden fazla kişi de tutuklandı.

Ancak kapitalist, diktatöryel molla rejimine karşı korku duvarını aşan İran emekçi halkları seferberliklerinden geri adım atmıyor. “İslam Cumhuriyeti istemiyoruz!”, “Rehber de olsa, şah da olsa zalime ölüm!” diyen İran emekçi halkı, kadınlar ve gençler sokaklarda, işyerlerinde ve üniversitelerinde eylemlerini sürdürüyor.

Kitlelerin rejimden kopuş doğrultusunda sergilemekte olduğu bu seferberlik bir yandan kendi özörgütlenmelerini, yerel komitelerini yaratırken, öte yandan da İslam Cumhuriyeti rejiminin meşruiyetini fazlasıyla sarsmış durumda.

Tam da bu nedenle, baskı ve şiddet politikasından geri adım atarsa rejiminin ayakta kalamayacağını düşünen molla rejiminin parlamentosunda seferberlikler sırasında tutuklanan 15 bin kişinin idama mahkûm edilmesine dönük bir çağrı yapıldı.

İşçi Demokrasisi Partisi olarak İran emekçi halkının seferberliğini baskı, şiddet ve ölüm cezası ile sindirmeye çalışarak iktidarda kalmaya çalışan diktatörlük rejimi karşısında İran halklarının mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.

İdam cezasının derhal kaldırılması için,

Seferberliklere dönük kriminalizasyonun son bulması için,

Tüm tutuklananların derhal serbest bırakılması için,

İran işçi sınıfının, kadınların ve gençlerin örgütlenme hakları önündeki tüm engellerin kaldırılması için,

İran topraklarında yaşayan tüm ezilen ulusların kendi kaderini tayin hakkı dahil tüm demokratik haklarının tanınması için,

İslam Cumhuriyeti rejiminin yıkılması adına seferberliğini sürdüren emekçi halkla uluslararası dayanışmaya!

Yorumlar kapalıdır.