Haft Tappeh Şeker Kamışı İşçileri Sendikası’ndan sözde “muhalefet koalisyonuna” ilişkin açıklama

Geçtiğimiz hafta, başını “prens” Rıza Pehlevi’nin çektiği, hepsi yurtdışında yaşayan İranlı “tanınmış” figürler sosyal medyadan ortak bir mesaj yayımladı. Mesajı yayımlayanlar insan hakları, kadın hakları aktivistleri, avukat, ünlü şahıslar ya da eski bir futbolcu gibi geniş bir yelpazeye yayılan sağ ve liberal kanatta yer alanlar. Ve çoğunun ortak noktası AB ya da ABD hükümetleriyle belirli düzeylerde ilişki içerisinde olmaları.  Masih Alinejad, Nazanin Boniadi, Hamed Esmaeilion, Ali Karimi, Ammar Maleki, Ladan Boroumand, Golshifteh Farahani, “prens” Rıza Pehlevi ile birlikte bu “koalisyon” çağrısına dahil olanlar.

Bir başka ifadeyle bu isimler, İran devrimci sürecinde “demokratik gericiliğin” temsilcileri. İran emekçi halklarının 100 günü aşkın bir süredir İslam Cumhuriyeti rejimini devirmek amaçlı açtıkları devrimci süreci çalmaya, emperyalizmin ve gerici bölge güçlerinin desteğiyle ona konmaya çalışanlar bunlar. Ve haliyle, bu unsurlar eliyle böylesi bir “koalisyon” çağrısının yapılmış olması, ülke içerisinde İslam Cumhuriyeti rejimine, kapitalist sömürü politikalarına, patriarkaya, ulusal ve dinsel sömürüye, sağcı politikalara karşı ayaklanmasını sürdüren ve bu seferberlik içerisinde kendi özörgütlenme organlarını yaratan İran emekçi halkları tarafından yoğun bir tepkiye neden oldu.

Aşağıda takipçilerimizle, yukarıda bahsi geçen gelişmeler üzerine, devrimci sürecin gerçek sahiplerinden bir tanesi olan Haft Tappeh Şeker Kamışı Endüstrisi İşçileri Sendikası’nın yayımlamış olduğu deklarasyonu paylaşıyoruz.

***

Gerçekten de yurtdışında sağcı bir koalisyon oluşturmak bizim için olumlu ve eğitici bir deneyim oldu. Çünkü koalisyon üyelerinin gerçek renklerini gözler önüne sermelerine olanak tanıyor: Otokratik, komplocu, perde arkasına saklanan, anlaşılmaz ve tek tipleştirici. İpleri elinde tutmaya çalışan, güç peşinde koşan ve bu nedenle gerçek mücadelemizle ilgisiz kalan küçük bir grup.

Mücadelemizin asıl önderi bizleriz, kendimiziz ve tutuklu arkadaşlarımızdır. Bu sözde koalisyon, toplu olarak bile, aktivist işçilerin ya da eğitim emekçilerinin tek bir üyesinden dahi daha az siyasi mücadele deneyimine sahip insanlardan oluşuyor. Bunun yerine, parazit bir azınlık olarak, çalışan çoğunluğu yönetmek istediklerini kanıtlıyorlar! Temsilimiz, kralcılar veya kapitalist devletlerin yandaşları değil, işçilerin ve ücretlilerin çoğunluğudur. İslam Cumhuriyeti hükümetini yeneceğiz ve yeni bir sistemi kendimiz kuracağız.

Sağcı güçlerin yalnızca kendi sınıflarının çıkarları için savaştığını gösteren bu çevrimiçi koalisyonun düzenleyicilerine teşekkür ediyoruz. Devrim, grubunuzun marjinalleşmesine bakılmaksızın devam ediyor ve edecek!

Çok yaşa Devrim!

Haft Tappeh Şeker Kamışı Endüstrisi İşçileri Sendikası

3 Ocak 2023

Yorumlar kapalıdır.