ÇMO çalışanları iş bırakıyor: “Sefalet ücreti istemiyoruz!”

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) çalışanları daha önce 29 Ağustos tarihinde Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması düzenlemiş, “Oda emekçileri olarak geçim sıkıntısı çekiyoruz. Oda Yönetim Kurulu tarafından yok sayılıyoruz,” diyerek ek protokol taleplerini ifade etmişlerdi. Gelinen noktada ÇMO yönetim Kurulu’nun ek protokol talebine yanıt vermemesi üzerine emekçiler yeniden ÇMO Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması yaparak taleplerini yineledi.

Oda yönetimine sundukları ek protokol talebinin başından beri görmezden gelindiğini ifade eden oda çalışanları 30 Ekim günü öğleden sonra iş bırakma eylemini başlattılar.

Ankara’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun, Adana, Antep, Antalya, Kocaeli, Mersin ve Diyarbakır’da şubeleri bulunan ÇMO’nun tüm çalışanların Tez Koop-İş sendikasında örgütlü. Tüm işyerlerinde örgütlü olan emekçiler, oda yönetiminin ek protokol talebini yerine getirmemesi durumunda 1 Kasım Çarşamba gününde tam gün iş bırakma eylemine geçeceklerini belirterek dayanışma çağrısında bulunuyorlar.

Yorumlar kapalıdır.