Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulubü’nün düzenlediği Emek Haftası etkinlikleri, 3 yıllık bir aradan sonra tekrar gerçekleştirilecek. İlk kez 2008 Tuzla Tersane direnişleri sürecinde emekçi kamuoyunun gündemini üniversite kampüsüne taşıma amacıyla gerçekleştirilen Emek Haftası, 12. kez kampüsleri emekçilerin gündemleriyle buluşturacak. 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak etkinliklerde farklı kurumlardan temsilciler deneyimlerini aktaracak, paneller aracılığıyla katılımcıların sorularını cevaplayacak ve somut emek mücadelesini üniversite kamuoyu ile buluşturacak.
16 Mayıs gününde “Aktif Direnişler ve Süren Örgütlenmeler” başlıklı oturumda çeşitli sendika ve emek örgütleri misafir edilirken, sürmekte olan mücadeleler hakkında kapsamlı deneyim aktarımları yapılacak. TÜMTİS temsilcisi, taşımacılık sektöründe işçilerin örgütlenme koşullarını ve özel olarak MNG Kargo örgütlenme sürecini aktarırken DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu şube katılımcısı toplu iş sözleşmesi sürecindeki “Mor Liste” deneyiminden ve sendikalarda işçi demokrasisinin nasıl işletilebileceğinden bahsedecek. Ardından Bağımsız Maden-İş temsilcisi ise İliç maden katliamı ve Türkiye’de madencilik sektörü üzerine konuşacak.
17 Mayıs tarihinde ise “Emeğin Mevcut Durumu” başlıklı ikinci oturum gerçekleşecek. Bu oturumda ilk olarak Emek Çalışmaları Topluluğu hazırladığı “İşçi Sınıfı Eylem Raporu”nu sunacak ve Türkiye’de geçen yılın işçi eylemlerinin dökümünü yaptığı bu çalışmada sınıfın eylemci kesimlerinin panoramasını katılımcılarla buluşturacak. Ardından Kadın İşçi temsilcisi, kadın emeği ve kadın işçilerin örgütlenme koşulları üzerine bir konuşma gerçekleştirecek. Son olarak BDS Türkiye, Filistin Direnişi ve emek hareketinden bahsederek ortak mücadele perspektifini ve olanaklarını tartışacak. Her iki gün de saat 18.00’de Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’te gerçekleştirilecek etkinlikler, emek mücadelesine dair sözü ve sorusu olan herkese kapılarını açıyor.
Yorumlar kapalıdır.