LOJİSTİK – Neden düzen partilerine oy yok?

Arkadaşlar bu yazımda neden düzen partilerine oy vermememiz gerektiğini çalıştığım işyerinde gördüğüm deneyimle anlatacağım.

İşyerinde iki yıldır zam alamadık, toplantılar itirazlarımız fayda etmedi ve her defasında patron bizlere kâr edemediğini söyleyip kapıyı gösterdi, şimdi ise maaşlarımızı 1 ay geciktirmeye başladı bu yüzden işçilerin hepsi borç içerisinde.

Patronun karısı aynı zaman da şirketin genel müdürlüğünü yapan kadın patron, bu yerel seçimde bir düzen partisinden belediye başkan adayı oldu ve bundan sonra seçim çalışmalarına başladı ve kendisini göremez olduk, şirketin 2 servis aracı parti amblemiyle kaplandı ve servis işlerini yapan 2 şoför arkadaş bu araçlarla bölgeyi dolaşmak için görevlendirildi. Sonraları konuştuğumuzda anlatan arkadaşlar, patronun seçim irtibat bürosu kalabalık gözüksün diye, afiş ve bayrakları asmaları için işçilerden de 5-10 kişi götürmüş ve parti işleri için kullanmış. Söylenenlere göre aday olmak için afiş, bayrak, el ilanları, araçların kaplanması, vs ve aday olmak için partiye yaptığı yardımla beraber 1,5 milyon TL eski parayla bir buçuk trilyona yakın para harcamış.

İşçilerinin maaşlarına zam yapmayan, ücretlerini geciktiren patron, konu kendi çıkarları olunca siyasette dahi paraları saçmaktan geri durmuyor, işçilerin siyaset yapmalarını istemiyorlar, her türlü örgütlülüğe karşı duruyorlar ama sıra kendi siyasi emelleri olunca işçileri kullanıyorlar.

Öyle görünüyor ki diğer düzen partilerinde de işler böyle yürüyor, zenginler, parası olanlar seçime katılıyorlar halk da onları seçiyor, parası olamayanın siyaset yapmak imkânı yok mu? Bu deneyimden dolayı düzen partilerine oy vermemek gerekli.

Yorumlar kapalıdır.