Krize Karşı Omuz Omuza Platformu’nun ilk forumu gerçekleşti

Krize Karşı Emeğin Haklarını Savunmak için Omuz Omuza Platformu’nun merkezi olarak düzenleme kararı aldığı (İstanbul için) üç bölge forumundan ilki Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Platformun bileşenlerinin temsilcileri ve İstanbul’un üçüncü bölgesinde yaşayan işçilerin iştirak ettiği toplantıya yaklaşık 200 kişi katıldı.

Çok sayıda siyasi parti, sendika, gazete çevresi ve STK’ların katıldığı forum, platformun bugüne kadar yaptığı bildiri dağıtımları görüntülerinden oluşan bir sinevizyon gösterisiyle başladı. Ardından Türk Tabipler Birliği’nden Osman Öztürk’ün içinde bulunduğumuz krizin biçimi ve niteliğiyle alakalı ve krize karşı nasıl bir mücadele hattı örmemiz gerekliliğiyle ilgili kısa bir sunumu gerçekleşti. Sunumdan sonra “Krize karşı platform çatısı altında ortak nasıl mücadele edebiliriz?” sorusuna yanıt aramak ve ortak önerileri almak için salona sözler verildi.

Biz de İşçi Demokrasisi Partisi olarak Esenyurt ilçe örgütümüz ile forumdaydık. Platform bileşenlerinin mutabık kaldığı altı maddeyi hayata geçirebilmek için bildiri dağıtımları ve imza kampanyalarını aşacak bir tutum içinde olmamız; işçi ve emekçilere acil bir eylem programıyla gitmemiz gerektiğini söyledik. Çünkü bu taleplerin ancak kitlelerin bu talepler için seferber olmasıyla hayata geçebileceğine inanıyoruz. Kitleleri bu doğrultuda seferber edebilmek için yalıtılmış direniş ve işçi mücadelelerinin bu talepler çerçevesinde birleştirilmesi ve platform olarak birleşik bir mücadele vurgusunu önümüze koymamız gerektiğinden bahsettik. Bu kapsamda önümüzdeki Toplu İş Sözleşmeleri’ne ortak müdahale edebilme ve önümüzdeki yerel seçim sürecinde krize karşı yönettiğimiz talepleri sahiplenecek bağımsız bir işçi adayı çıkarma hedefini önümüze koymamızın gerekliliği üzerinde durarak konuşmamızı bitirdik.

Forumun sonunda, bu ve diğer söylenen somut önerilerin tekrar edilmesiyle bu doğrultuda hedeflerimize hem merkezi hem de yerellerde devam etmemiz gerekti noktasında mutabık kaldık. Son sözü ise DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu aldı. Platformun Aralık ayı içinde bir miting düzenleme hedefi olduğunu ve bildiri dağıtımlarının merkezi yerlerden çok işçilerin yoğun olarak yaşadığı sanayi bölgelerine kaydırılması gerekliliğinden bahsetti.

Platformun ikinci bölge toplantısı ise 1 Aralık günü saat 13:30’da Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Yorumlar kapalıdır.