HEY Tekstil direnişi 172 gündür devam ediyor

HEY Tekstil işçileri, 172 gündür direnişlerini başta fabrika önünde olmak üzere seslerini duyurabildikleri her yerde sürdürmekteler. 400’den fazla işçi 9 Şubat günü haksız bir biçimde atılmalarınının yanında, 3 aylık maaşları ve kıdem tazminatları da gasp edilmişti. HEY Tekstil işçileri en son 29 Temmuz günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yaparak, direnişlerine ihtiyaç duydukları desteği tekrar dile getirdiler.

Basın açıklamasında HEY Tekstil işçileri adına Güllü, “Biz düne kadar onlar adına çalışan emek veren, üreten işçilerdik. Bugün ise bizlerin emeği gasp edildi; patronlar ve AKP iktidarı bizleri işçi değil köle gibi çalıştırmak istiyorlar. Biz Hey Tekstil işçileri 171 gündür direniyoruz. 171 gündür çalıştığımız ürettiğimiz fabrikanın önünde direnişteyiz. Çünkü orada bizim emeğimiz çalındı. Emeğimizin karşılığını alıncaya kadar da direnişimiz sürecek. Bizler köle değil işçiyiz, alın terimizin emeğimizin karşılığını istiyoruz” sözleriyle sürdürülen mücadeleyi aktardı.

HEY Tekstil, BEDAŞ, THY, Togo, DHL, Süreyya Paşa Hastanesi… Son dönemde direnişlerin sayısında yaşanan artış, hükümetin ve patronların saldırılarına karşı, işçi sınıfında birikmeye başlayan öfkenin ve mücadele azminin bir belirtisi olarak okunabilir. Önümüzdeki dönemde, işçi sınıfına yönelik saldırıların yoğunlaşacağı ortadayken, sürmekte olan mücadelelerin birleştirilmesi ve bir savunma hattının oluşturulmasının önemi giderek artıyor.

Yorumlar kapalıdır.