PETROKİMYA – Merhaba arkadaşlar

Ben Gaziosmanpaşa’da petrokimya sektörüne bağlı bir fabrikada çalışıyorum. Son günlerde biz işçilerin sırtına yüklenen küresel mali kriz yetmezmiş gibi, bir de patronlar yıllardır emek verip kazandığımız hakları vermemek için uğraşıyorlar.

Biz işçilerin üzerine iftira atıp, bizleri işimizden ederek kıdem tazminatlarımızdan ve diğer haklarımızdan mahrum bırakmaya çalışıyorlar. Bizi de hırsızlıkla damgalayıp başka bir yerde de iş bulma olanağımızdan men ediyorlar.

Kendi çalıştığım fabrikada yaşadığım bir olayı anlatarak, bunun biz çalışanlar için ne kadar kötü bir olay olduğunu ve bizleri ne gibi zorluklarla karşı karşıya bıraktığını paylaşmak istiyorum. Yaklaşık üç hafta önce iki şoför ve başka bölümde çalışan bir arkadaşımız işten çıkarıldı. Üç arkadaşımızın da çıkarılma nedeni aynı: Fabrikadaki kamyonlardan mazot çalıp satmak!

Çıkarılan arkadaşlarımızdan biri işyerine 25 yıldır, diğer iki arkadaşımızsa yaklaşık 4 yıldır emek veriyorlar. Arkadaşlarımızın böyle bir hırsızlık yapması imkansız. Çünkü birincisi, her araca ne kadar yakıt alındığı belli. İkincisi de, her zaman fabrika çıkışından itibaren bütün araçların kilometreleri not alınıyor ve araçların nereye gittiği ve ne kadar yakıt harcadığı her gün yazılıyor. Ortada herhangi bir delil olmadan, sadece gelen bir ihbar telefonuyla bizzat patron, gece saat 12’de yaptığı baskında arabalarda bulduğu bir adet hortum ve bir adet yakıt bidonunun resmini çekmiş. Sabah olduğunda ise bizlere, bunları delil olarak kullanacağını söyledi. Arkadaşlarımız da fabrikaya alınmadılar ve suçsuz yere lekelenmiş oldular. Patron da arkadaşlarımızı rahatça kovabildi.

Arkadaşlar, bizim işçiler olarak unutmamamız gereken bir şey var. Nasıl ki, birlik olup kazandığımız haklardan mücadele etmeyen işçi arkadaşlarımız da yararlanıyorsa, başka bir arkadaşımıza yapılan haksızlık veya iftira da ertesi gün bizim üzerimize atılacaktır. Bunun olmaması için yapabileceğimiz tek şey, birlik olup mücadele etmektir. Birleşen işçiler kazanırlar.

Yorumlar kapalıdır.