Kadıköy’de kadın katliamlarına karşı kadın yürüyüşü gerçekleştirildi

Kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Hükümet her zamanki gibi kadın katliamlarına duyarsız ve bu duyarsızlığıyla kadınları kendilerine şiddetin her türlüsünü uygulayan erkeklere karşı savunmasız ve sessiz kalmak zorunda bırakıyor. Kadını, bedenini ve kimliğini yasalarla, politikalarla, söylemlerle tahakküm altına alan, kadını her tür yasal hak ve korumadan mahrum bırakırken erkeğe ceza almaması için her tür imkânı sağlayan kadın/trans katliamlarını buna her tür yasal zemini oluşturarak destekleyen devlet katildir.

Kadına uygulanan her tür şiddete, cinayetlere karşı “meclis olağanüstü toplansın” talebiyle 20 Temmuz’da saat 14.00’da Kadıköy’de eylem düzenlendi. Eyleme katılan yaklaşık iki bine yakın kadının sloganlarında ve pankartlarında ortak talepler vardı: “Kadın katliamı var. Meclis olağanüstü toplansın”, “Boşanmayı değil cinayeti engelle”, “Aile değil, kadınız”, “Şiddeti izleme, müdahale et”, “Homofobik devlet yıkacağız elbet”

“Kadın cinayetleri politiktir” diyoruz: Yargı sistemi kadının aleyhine işletilmekte, çıkarılan tüm yasalar ve devlet sığınmaevlerinin yetersizliğiyle kadınlar devlet tarafından; bedeniyle kimliğiyle ve emeğiyle sömürülmeye karşı savunmasız bırakılmaktadır. Bu şiddetin sorumluları ise cezasız kalmaktadır. Sonu gelmeyen şiddet ve katliamlar tesadüf değil, bilinçli yürütülen politikalardır. Bu nedenle, biz kadınlar, erkek egemen zihniyeti, bu zihniyeti destekleyerek ona tüm yasal temelleri yaratan, kadına şiddeti meşrulaştıran, erkek devlet anlayışını reddediyoruz. Ve bu nedenle sokakları doldurmaya devam edeceğiz!

Erkek egemenliğine itaat etmiyoruz! İşte, evde sokakta can güvenliği, iş güvencesi!

Emeğimiz bedenimiz kimliğimiz bizimdir!

Yorumlar kapalıdır.