13 Şubat’ta boykottaydık

8 Şubat’ta Alevî örgütleri ve Eğitim-Sen’in çağırısıyla Kadıköy’de laik, bilimsel, anadilde eğitim ve zorunlu din dersinin kaldırılması taleplerinin dile getirildiği bir miting gerçekleşmişti. Yine Eğitim-Sen’in ve çeşitli kurumların çağırıcılığını yaptığı laik, parasız, bilimsel, anadilde eğitim için 13 Şubat boykotu dün ülke çapında gerçekleştirildi. Boykot çağrısı sabah saatlerinde okul önlerinde başladı ardından bir çok şehirde yürüyüş ve basın açıklaması ile devam etti.

Eğitim-Sen’in çağrısı ile 13.30’da Beyazıt meydanında toplanan öğrenci ve öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyüşe geçti. Eylem nedeni ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü önü polis ablukasına alındı. Yürüyüşe geçen kitlenin önü binanın yakınında polis tarafından kesildi. Yapılan görüşmeden sonra polis barikatı geri çekildi ve basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen üyesi Hüseyin Özer, “12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı başta eğitim sistemi olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal, ideolojik hedefleri doğrultusunda tetikçi, baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır.” diye konuştu. Eylem basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

Ülke çapındaysa eylemlerin gerçekleştiği pek çok şehirde müdahaleler yaşandı.

Yorumlar kapalıdır.