Marmaray İşçilerine Destek Yürüyüşü

10 Mart 2010 saat 18.00’de Taksim’de Marmaray işçilerine destek yürüyüşü vardı. 500 kişinin katılımıyla tramvay durağından başlayan yürüyüş Galatasaray Lisesi’nin önünde sona erdi ve basın açıklaması yapıldı.

Yürüyüşe Marmaray işçileri, sendikalar, sivil toplum örgütleri, devrimci gruplar, Marmaray’da çalışan arkeologlar katıldı.

Yürüyüş boyunca; “Kavga bitmedi, daha yeni başlıyor!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İşçi genç el ele hep beraber mücadeleye!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!”, “Susma sustukça sıra sana gelecek!”, ” Yaşasın sınıf dayanışması!”, “İş ekmek yoksa barışta yok!” sloganları atıldı.

İşçiler 12 Mart 2010 Cuma günü patronla son görüşmelerini yapacaklar. Direnişe devam edip etmeyeceklerine o gün karar verecekler. Bu yüzden herkesi Perşembe ve Cuma günü Yenikapı’da direnişlerine desteğe çağırdılar. Ayrıca Cuma günü saat 13.45’te Mimar Sinan GSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Beşiktaş’ta Esenyurt ve İtfaiye işçileri ile beraber bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Daha öncede gazetemizde Marmaray ile ilgili süreci aktarmıştık. Zam alamayan, iş güvencesi olmayan, sigortaları eksik yatan işçiler 15 Ocak’ta direnişe başlamışlardı. Talepleri ise maşlarının 35 TL’lik günlük ücret, iş güvencesi, eksik sigortaların tümünün ödenmesi ve direnişte oldukları günlerin ücretlerinin de karşılanması.

Yazan: İC – Haber, 10 Mart 2010

Yorumlar kapalıdır.