İDP yaz kampı gerçekleşti

İşçi Demokrasisi Partisi (İDP) geleneksel yaz kampı bu yıl 13-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. Yoğun bir katılıma ev sahipliği yapan kamp tekstil, turizm, hizmet, ofis gibi çeşitli sektörlerden emekçileri, öğrencileri, kadınları bir araya getirdi. 3 gün süren kampta çeşitli konularda atölyeler ve sunumlar yapıldı.

Kampın ilk atölyesi “Rejim ve Seçimler” üzerine idi. Sunumda, 7 Haziran seçimlerini önceleyen süreç ve ardından gelişen olağan dışı baskı süreci değerlendirildi. Özellikle seçimlerde istediği oy oranını yakalayamayan RTE’nin neden tek başına iktidarda kalma konusunda ısrar ettiği, bir koalisyon ihtimalsizliğinin nedenleri ve erken seçim sürecinin olası sonuçları üzerinde duruldu. Temmuz ayından beri yaşanan ölümlerin, operasyon ve tutuklamaların ne anlama geldiği; Kürt siyasi hareketi başta olmak üzere sol, sosyalist kesimlere dönük baskı ve şiddet politikalarının Türkiye rejiminin tarihsel kökeniyle birlikte okunması gerektiğine değinildi. Bütün bu tespitlerle birlikte, PKK ve HDP’nin bu süreçte aldığı tutumlar, kitle seferberliklerinden kopuk eylem pratiklerinin kitle mücadelesine ve bir bütün olarak sınıflar mücadelesine zarar vermekte olduğu ortaya kondu.

Kampın ikinci temel atölyesinin konusu sendikalar üzerine idi. Türkiye’de sendikaların durumu, sendikalılık oranı ve örgütlülüğe ilişkin belirli veriler ortaya konularak, yılın başında yaşadığımız metal grevleri ve otomotiv sektöründeki işçi eylemlilikleri sendikal açıdan değerlendirildi. Yaşanan kısmi seferberlik ve süreçlerde sendikaların aldıkları tutumlar ve etkileri üzerine konuşularak, devrimci sendikal anlayışımız detaylı olarak tartışıldı.

İki temel sunumun yanı sıra gerçekleşen atölyeler ve kolektif aktivitelerle İDP yaz kampı çoşkulu bir üç günün ardından sona erdi.

Yorumlar kapalıdır.