Siyonist İsrail’in terörünü durduralım; Gazze üzerindeki ablukayı kıralım!

Türkiye’den yola çıkan altı gemilik Gazze’ye insani yardım konvoyu Siyonist İsrail devletinin uluslararası hukuku da hiçe sayacak bir askeri müdahalesi ile durduruldu.

Bu müdahale sırasında 9 kişi öldü, çok sayıda insan yaralandı ve 600 yardım katılımcısı tutuklandı. Bu, Siyonizmin uygulaya geldiği terörizmin yeni bir örneğini oluşturmuştur. İsrail, bir anda tüm dünya ölçeğinde yaygınlaşan kınama seferberliklerinin baskısı altında, tutukladığı tüm katılımcıları serbest bırakmak zorunda kalmıştır.

Yardım konvoyu, Siyonist işgale karşı büyük bir kararlılıkla direnişini sürdüren Gazze halkına karşı aç bırakmayı bir savaş silahı olarak kullanan İsrail’in Gazze üzerindeki canice ablukasına karşı çıkmıştır. İsrail, Gazze’ye dönük ablukasını sürdürdüğü yıllar boyunca Gazze’de tam bir yıkıma neden olmuştur. 2008 sonu ve 2009 başında Gazze kentlerini, köylerini ve toplama kamplarını canice ve sistematik bir biçimde bombalayarak 1500 insanı katleden İsrail, Gazze’de yaşayan Filistin halkını, kapitalist dünyanın gözleri önünde en temel insani ihtiyaçlarının karşılanmasının bile engellendiği bir “çağdaş soykırım” a maruz bırakmıştır. İsrail’in sık sık giriştiği askeri operasyonlar sonucunda, yaklaşık üçte biri çocuk olmak üzere binlerce insan öldürülmüştür. Sayısı 20 bini bulan ev oturulamaz duruma gelmiştir. Yarım milyon kişi içecek temiz suya ulaşamazken, temel gıda ve ilaç sıkıntısı nedeniyle çocuk ölümleri had safhaya ulaşmıştır.

Gazze’ye yapılan İsrail müdahalelerini kınamakla yetinen Arap ülkeleri de dâhil olmak üzere tüm kapitalist devletler, Gazze’nin yeniden inşasına dair üç maymunu oynamaya devam etmektedirler. BM’de duygusal mesajlar vermekle yetinmek yerine, İsrail ile tüm ilişkiler kesilmeli ve Gazze üzerindeki Siyonist ambargonun kalkması sağlanmalıdır. İsrail’in el koyduğu gemiler geri alınmalı, tutukluların serbest kalması sağlanmalı ve tüm yardım malzemesi Gazze’ye sokulmalıdır.

Bir süre önce toplanan Arap Birliği zirvesinden Gazze ve Filistin’in yeniden inşasına dair bir karar çıkaramayan Arap ülkelerinden, İsrail hükümetinin uyguladığı teröre karşı doğrudan bir girişimde bulunmalarını beklemek safdillilik olur.

Çok değil birkaç ay önce uzun uğraşlar sonucunda Gazze’ye girebilen BM Genel Sekreteri, gördükleri karşısında donakaldığını ifade ediyordu. Bununla birlikte BM; Rusya, Avrupa Birliği ve ABD ile birlikte Hamas’a ve Filistin halkına yönelik ablukayı destekleyen “dörtler grubu” bu durumu oluşturdu.

Öte yandan Türk hükümeti, Davos’ta yaşanan “one minute” tepkisinin ardından sadece bir İsrail-Türkiye ortak tatbikatını iptal ederek yetinen hükümet; şimdi bizzat yardım konvoyunda yer alan insanların ısrarla hükümet yetkilisi olmadığını, sivil gruplar olduğunu ispata girişti. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ise, İsrail’i açıkça kınamaksızın, ölümlerden duydukları üzüntüyü ifade etmek ve bağımsız bir araştırma istemekle yetinmişlerdir. Filistin halkının Batılı hükümetlerden, Arap ülkelerinden ya da Birleşmiş Milletler’den bekleyeceği bir şey olamaz; onun gerçek dostu halkların uluslararası dayanışması ve seferberliğidir.

Asıl yapılması gereken, Filistin halkıyla dayanışmaya yönelik olarak işçi sınıfının uluslararası düzeyde geniş bir hareket oluşturmasına yardımcı olmak ve bunun koordinasyonunu sağlamaktır. Bunun için,

• Filistin örgütleriyle ilişkiler sağlamlaştırılmalı, işçi sınıfı enternasyonalizmi ve halklar arasında dayanışma geliştirilmelidir;

• AB’den ve Türkiye’den Gazze üzerindeki ablukanın kaldırılması için, İsrail ile olan tüm diplomatik ve askeri ilişkilerini kesmeleri ve ticari anlaşmalarını iptal etmeleri talep edilmelidir;

• Uluslararası sularda bulunan sivillerin katledilmesinden ve Gazze’de işlenen cinayetlerden sorumlu olan İsrail Başbakanı’ndan, Genelkurmay Başkanı ve Siyonist erlere kadar tüm görevlilerin uluslararası insanlık suçu mahkemelerinde yargılanması ve cezalandırılması sağlanmalıdır.

İsrail’in Gazze üzerindeki ablukasına son!

İnsani yardım filosundaki katliamın ve Gazze’de işlenen cinayetlerin sorumluları cezalandırılmalıdır!

Siyonist İsrail devletiyle tüm ilişkiler kesilmelidir!

İsrail ile yapılmış tüm antlaşmalar çöpe!

Yaşasın Filistin halkının mücadelesi!

Tarihsel toprakları üzerinde kurulacak birleşik, laik ve demokratik bir Filistin için ileri!

Yazan: Uluslararası Birlik Komitesi, 03 Haziran 2010

Yorumlar kapalıdır.