Koç Üniversitesi kadınlara karşı OHAL ilan etti (!)

Koç Üniversitesi Kadın Dayanışması tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açılan stant sebebiyle dört öğrenci hakkında bir disiplin soruşturması başlatıldı. “İzinsiz afiş ve pankart astıkları” iddiası ile açılan soruşturma için öğrenciler, 8 Aralık Perşembe günü ifade vermeye çağrıldı. O gün içerisinde yaşananları bir öğrenci şu şekilde dile getirdi, “Masamızda şiddete uğrayan kadınların resimleri vardı, yürüyüş için bildiri dağıttık, müzikler çaldık. Güvenlik görevlileri gelerek iznimizin olmadığını standı kapatmamız gerektiğini söyledi. Arkadaşlarımız öğrenci işleri ile ilgilenen dekan ile görüştü. Kendisi inisiyatif kullandığını, standın yerini değiştirmemizi söyledi. Standın yerini değiştirmedik ancak masayı kaldırarak dövizleri yere koyduk. Bir daha bize karışan olmadı. Toplamda birkaç saat sürdü. 30 Kasım’da ise hakkımızda açılan soruşturmaya dair savunma yapmamız için mail geldi.”

Açılan soruşturmanın ardından Koç Üniversiteliler Dayanışması “25 Kasım’a Çağrı Yapmak Suç Değildir! Arkadaşlarımızın Yanındayız!” şiarıyla 8 Aralık Perşembe günü saat 13.30 için rektörlük önüne bir çağrı yaptı. Bu süreç içerisinde, pek çok üniversite kulübü ve kadın örgütleri, Koç Üniversitesi Kadın Dayanışması’nın yanında olduklarını belirttiler.. Bizler de İDP’li Kadınlar olarak Koç Üniversitesi Kadın Dayanışması’nın okulun her türlü susturma ve sindirme politikasına karşı verdikleri mücadelenin yanındayız.  25 Kasım gibi böylesine meşru bir günde sokaklardan kampüslere uzanan kadın dayanışmasını büyüttüklerinden ve kadın emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik saldırıları teşhir edip erkek egemen zihniyete karşı mücadele ettiklerinden dolayı öğrenciler hakkında açılan soruşturmaları kabul etmiyoruz, sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

O halde de, bu halde de susmuyoruz, itaat etmiyoruz, direnişimizi, dayanışmamızı ve mücadelemizi her alanda büyütüyoruz.

Yaşasın kadın dayanışması!

Yorumlar kapalıdır.