Seferberlikleri sürdürelim!

Gazze şeridinde ambargo ve işgal devam ediyor! Filistinliler enkaz altındaki ölülerini toplayıp, 23 günlük vahşi İsrail saldırısının yıkıcılığında evlerinden geriye ne kaldıysa dönme uğraşındayken, Zapatero, Merkel ve Sarkozy birlikte akşam yemeği yiyerek katliamcı Olmert’i kucaklamaktaydılar. Sanırız ikiyüzlülüğün ve suç ortaklığının bundan daha iyi bir görüntüsüne rastlamak mümkün olmaz.

Ağızlarından demokrasicilik düşmeyenler, özgürlük ve hakların şampiyonları, diğer hükümetleri dünya barışını tehdit etmekle suçlayanlar ekonomik ve politik çıkarları uğruna soykırımcılara kefil olan bir avuç ikiyüzlü olarak yakalandılar kameralara o gecede.

İsrail tümüyle bir dokunulmazlığa sahip. Bundan yaklaşık 3 yıl önce şimdi Gazze şeridinde yol açtığı türden bir yıkımı Lübnan’da gerçekleştirmişti. Bu olayın ardından, Avrupa hükümetleri Lübnan’ın yeniden inşasını emekçilere ait kamu fonlarından üstlenmeye girişmişti.

Siyonist devlet, sistematik olarak beyaz fosfor bombası ya da çivi bobmbası türünden yasaklanmış savaş araçları kullanmaktadır. Birliklerinin ilerlemesini garanti altına almak için genç filistinli esirleri zırhlılarına bağlamakta ve onları canlı kalkan olarak kullanmaktadır. Bütün bunlara rağmen, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi oluşumlar, Türkiye ve İspanya gibi devletler, İsrail ile olan ayrıcalıklı ilişkilerini sürdürmeye devam etmekteler. İşte “politik liderlerimizin” çifte ahlakı. Bize “teröristlerle görüşülmez” deyip, daha Gazze sokaklarındaki ölülerin kanı kurumamışken soykırımcılarla akşam yemekleri tertip etmekteler. İsraili’in cezasız bırakılmasına, yaşananlar karşısındaki ikiyüzlülüğe son! İsrail savaş suçlarının bedelini ödemelidir. BM ve AB soykırımcıların suç ortaklığını üstlenmektedir.

Çok yakında, kaderine terk edilmiş Filistin halkının ızdırabını ve Gazze şeridini yalnızlığa mahkûm etmek için yeni bir medyatik ve politik kampanyaya tanık olacağız.

Ama ne savaş ne de Filistin halkının ızdırabı sona ermiş değil! Dahası yaşanan dehşetli yıkıma karşın, İsrail ve ünlü dörtlü – ABD, AB, Rusya ve BM- Gazze şeridine yönelik ambargoya son vermeyi gündemlerine almıyorlar. Bu 3 yıldır sürmekte olan ve bir başka savaş, bir başka öldürme biçimi anlamına gelen bir ambargo. Bu ambargoya son verilmesini sağlamak dünya işçi sınıfının başlıca taleplerinden biri haline getirlmeli.

Ama daha fazlası gerekli; Pek çok batılı ülkeye ait birlik, Lübnan’ın güneyinde yalnızca israilin hizmetinde bir işgali sürdürmekle kalmıyor, aynı zamanda Gazze ile Mısır arasında yer alan Refah sınır bölgesindeki kuşatmayı garanti altına alma görevini üstleniyor. Bu sınır kapısı, Gazze hastahanelerinde maddi yetersizlik nedeniyle 300 kişi ölürken, gazze halkı açlıktan kırılırken yardım beklenen tek nokta.

Gazze’ye yönelik bu kuşatma, tarımsal ve endüstriyel alt yapının yok edilmesi politikasıyla, gazze ekonomisinin çökertilmesine hizmet etmiştir. Bu kuşatmanın başlıca sonucu gazze nüfusunun %80’nin işsizliğin pençesinde kıvranması ve temel besin maddelerine ulaşmayı engelleyen enflasyondaki korkunç yükseliştir.

Bu günlerde batılı güçler ve bölgedeki Arap hükümetleri, “Hamas’ın yeniden silahlanmasını engellemek” amacıyla bölgeye karadan ve denizden uluslararası güçlerin konuşlandırılmasını talep etmekteler. Bu işgal girişimini teşhir etmeli ve Lübnan’ın güneyinde ve Gazze şeridinde İsrail’in çıkarlarının bayraktarlığını yapan yabancı güçlerin geri çekilmesini talep etmeliyiz.

İsrail’in sistematik bir biçimde işlemekte olduğu savaş suçları karşısında İsrail ile tüm diplomatik, askeri ve ekonomik ilişkiler kesilmelidir. İsrail devleti, ırkçıdır ve ABD emperyalizmine hizmet eden yayılmacı bir rejime sahiptir. Bu karakteriyle İsrail devleti, Ortadoğuda sürekli bir savaş tehtididir.

İsrailin 23 gün süren katliamı boyunca, Gazze şeridindeki “Filistin bağımsız işçi komiteleri sendikasından” yoldaşlarla ilişkide olduk. Tüm seferberlik ve gösterilerde kuşatma altındaki yoldaşlarımızın sesini yansıtmaya çalıştık. Şimdiyse İsrail ve batılı emperyalist güçlerle pazarlık konusu yapılamayacak önemdeki yeniden inşaya yönelik taleplerinin destekçisi olacağız.

Gazze şeridindeki ambargoyu kıralım!

Emperyalist birlikler Lübnan’dan ve Gazze sınırından dışarı!

İsrail cezasız kalmamalı, işlediği tüm savaş suçlarınınbedelini ödemelidir!

İsrail devletiyle tüm diplomatik ve politik ilişkiler kesilsin!

Gazze’ye İnsani yardımların dağıtımı, İşçi örgütlerinin denitiminde gerçekleştirilmeli!

Yaşasın kahraman Filistin halkının direnişi!

Lucha Internacionalista (Enternasyonalist Mücadele) – İşçi Cephesi

İletişim Komitesi, Şubat 2009

Yorumlar kapalıdır.