1 Mayıs Etkinliğimiz

26 Nisan Pazar günü İşçi Cephesi olarak 1 Mayıs üzerine konuşmak için toplandık. Etkinliğimiz içeriğinin doluluğu ve ortamın samimiyeti ile verimli geçti.

Öncelikle bir işçi arkadaşımızdan krizde işçilerin aldığı darbeler ve bu darbelerin aslında krizden önce de olduğu, bunun kapitalizmin genel bir sorunu olduğuna dair bir sunum dinledik. Ayrıca işçi arkadaşımız sunumunda bu koşullar altında kitlesel ve birleşik bir 1 Mayıs’ın işçilerin öncelikli taleplerini dile getirebileceği bir ortamda kutlanması gerekliliğinden de bahsetti.

Daha sonra izlediğimiz videoda Osmanlı’dan beri yaşadığımız topraklardaki işçi sınıfının mücadelesi, 1 Mayıs’ın dünyada ve Türkiye’de nasıl kutlandığını ve işçilerin kararlı mücadelesini gördük. 1977’deki kanlı 1 Mayıs görüntüleri, egemen sınıfın işçilerin örgütlü birliğinden nasıl korktuğunu, demokrasi ve özgürlük naraları atarken sıra işçilere gelince nasıl şiddetle bu hakkı yağmaladıklarını anımsatması açısından önemli idi.

Diğer bir işçi arkadaşımızın sunumu ise bugün güncel bir sorun olan 1 Mayıs’ın nerede kutlanacağı üzerineydi. Bu konuşmada ayrıca 1 Mayıs’ın kadınlar, öğrenciler, ezilen halklar ve azınlıklar için ne anlam ifade ettiğine de değinildi.

Tartışma bölümü bu konular üzerinde derine inerek devam etti. Arada birkaç şey atıştırdıktan ve çayımızı içip, sohbet ettikten sonra bir arkadaşımızın sergilediği bağlama dinletisin akabinde hep beraber söylediğimiz “1 Mayıs Marşı” ile etkinliğimizin sonuna gelindi.

Son olarak 1 Mayıs’taki miting için sözleştik…

Okur Mektubu (26 Nisan 2009)

Yorumlar kapalıdır.