Kızılay işçileri işe iade davasını kazandı!

Kızılay Yönetimi’nin Dev-Sağlık-İş üyesi oldukları için 2008 Ekim’de işten çıkardığı işçiler açtıkları işe iade davasını kazandı.

Sendikal örgütlenme çabaları her türlü baskıyla engellenmeye çalışılan Kızılay işçileri son olarak Ekim 2008’de Kızılay’ın bir istasyonunun dahi bulunmadığı Ardahan ve Şırnak’a sürülmek istendiler. Kızılay Kan Merkezi’nde örgütlenen Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyelerinin işten atılmasına karşı açılan davada, mahkeme işçilerin işe iade edilmesine karar verdi. Kızılay patronu işçilere işbaşı yaptırmazsa, mahkeme sendikal tazminat ödemesine karar verdi.

Bu güzel haberin duyulmasından sonra Dev-Sağlık-İş üyesi işçiler Çapa’daki Kızılay Kan Merkezi’nin önünde basın açıklaması yaptılar. İşçiler, Kızılay Yönetimi’ni işe iade kararını uygulamaya çağırdılar. Basın açıklaması yapan Dev-Sağlık-İş üyelerine direnişteki LCW, Meha ve Sinter Metal işçileri de destek verdi. Yapılan açıklamada sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğu, işçilerin yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen bu haklarını kullanmaya devam edecekleri söylendi ve Kızılay Yönetimi’ne işe iade kararını uygulama çağrısı bir kez daha dile getirildi.

Yazan: A. Ela Toprak (28 Mayıs 2009)

Yorumlar kapalıdır.