Yine har(a)ç zammı!

Egemen sınıfların öğrenciler üzerindeki balyozu olan YÖK, kafamıza vurmaya devam ediyor… Çıkardıkları kararlarla öğrenciler üzerindeki denetimi, baskıyı ve kısıtlamaları arttırmak yetmiyormuş gibi, şimdide işçi ve emekçi çocukların üniversiteyi okumalarını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Hemen hemen her yıl üniversite harçlarına yapılan zam bu yıl da tekrarlandı. Okumak için çalışmak zorunda kalan emekçi çocukları yüzde 500’e varan zamlar karşısında üniversitelerinden uzaklaştırılacakları günü şimdiden beklemeye başladılar. Özellikle 2. öğretim öğrencileri için durum daha da vahim… Veterinerlik Fakültesi 1.976 TL’den 5.276 TL’ye; Mühendislik Fakültesi 1.416 TL’den 2.400 TL”ye yükseldi.

İşte bu rakamlar devletin gözümüzün içine baka baka bizden harçtan çok haraç aldığının bir göstergesidir.

Tüm bu olup bitenler gösteriyor ki; üniversiteler zenginlere ait ayrıcalıklı bir yer haline getirilmek isteniyor. İşçi ve emekçi çocukları okullardan uzaklaştırılıyor! İşçi sınıfının kazanılmış haklarını bir bir gasp eden burjuvazi, işçi ve emekçi çocuklarının eğitim hakkını da böylelikle yok etmiş oluyor.

Bu zamlar karşısında sesimizi sonuna kadar yükseltmeliyiz. Zamlar geri alınana kadar da yükseltmeye devam edeceğiz.

Unutmayalım; eğitim insanın en temek haklarından biridir. Hiç kimse tarafından engellenemez. Buna karşı dur demek elimizde, örgütlülüğümüzdedir.

Herkese eşit ve parasız eğitim!

Yazan: Bahadır B. (26 Temmuz 2009)

Yorumlar kapalıdır.