“Gezme Ceylan, Bu Dağlarda Seni Avlarlar”

28 Eylül’de Lice’nin Şenlik Köyü’nde tüfek patlamasıyla can verdiği iddia edilen 14 yaşındaki Ceylan Önkol’un ölümünün arkasındaki gerçeklerin açığa çıkarılması için 15 Ekim günü, “Ceylan Önkol İnisiyatifi” önderliğinde 3 bini aşkın kişi Taksim’de eylem yaptı.

Binlerce insan el ele tutuşarak İstiklal Caddesi’ni baştan aşağı insan zinciriyle kuşattı. Eylemde, “Kürdistanlı çocuklar yalnız değildir”, “Ceylan’ın katili, Ergenekon devleti”, “Hepimiz Kürdüz, hepimiz DTP’liyiz”, “Biji bratiya gelan” , “Biji azadiya Kurdistan” gibi sloganları atan kalabalık, yürüyüş sonunda İlkay Akkaya eşliğinde Ceylan’a ithaf ettikleri Urfa Türküsü’nü söyledi. Yürüyüş boyunca sık sık Uğur Kaymaz gibi öldürülen diğer çocukların da isimleri anıldı.

Basit bir kaza süsü verilen bu cinayetin, hedef gözetilerek uzaktan açılan ateş sonucu gerçekleşmiş olma ihtimali yalanlansa da aksi hâlâ kanıtlanabilmiş değildir. Ceylan’ın patlama sonucu öldürüldüğü ortadayken, otopsi yapılmasına gerek görülmemiş oluşu devletin ‘bilirkişi’lerine şüpheleri güçlendirmektedir. Terörle Mücadele Kanunu’nu çıkaran; çocukları yaşlarından büyük hapislere mahkûm eden yasama, yargı sistemleriyle küçük çocukların dahi yaşama hakkını bizzat ellerinden alan devlet bu konuda hesap vermek zorundadır.

Yazan: İC – Haber (17 Ekim 2009)

Yorumlar kapalıdır.