İstanbul Üniversitesi’nde yine “ideolojik” cezalar

İstanbul Üniversitesi’nde yeni yılın başlamasıyla birlikte 54 öğrenciye iki haftadan iki yıla kadar uzaklaştırma cezaları verildi.

Okulun ilk günü “afiş asmak”, “zorla okula girmek”, “basın açıklaması yapmak” gibi gerekçelerle ceza alan pek çok öğrenci içeri alınmadı.

Ceza verme konusundaki sicili “ideolojik halay çekmek” gibi uydurma sebeplerden uzaklaştırdığı yüzlerce öğrenci yüzünden oldukça kabarık olan İstanbul Üniversitesi yönetimi, yine bir ilke imza atarak hakkındaki soruşturmanın usulsüz yapıldığını kabul edip özür dilediği bir öğrenciye yeniden ceza verdi.

Mantık sınırlarını aşan bu keyfi uygulamalara karşı veliler ve öğrenciler tepkilerini 6 Kasım’a kadar okulun önünde yapacakları eylemlerle vereceklerini açıkladı. Öğrenciler alınmadıkları okulun önünde alternatif dersler vermeyi planlıyorlar. Okulun önünde yapılan eylemlerde ise öğrenciler rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’e hitaben “Bekçi Yunus eğitim hakkıma dokunma” pankartları taşıdı. Yönetim ve YÖK slogan ve şarkılarla protesto edildi.

Yazan: İC – Haber (27 Ekim 2009)

Yorumlar kapalıdır.