Birleşerek kazanacağız

16 Esenyurt Belediyesi işçisi ağustos ayında sendikalaştıkları için işten çıkarılmıştı. İşten atılan işçiler direnişe başladılar. Zaman zaman polisin müdahalesiyle karşılaşsalar da her çarşamba günü basın açıklaması yapıyor, belediyeye yürüyorlar. İşten atılan 16 işçi gibi Belediye-İş üyesi 6 işçi daha ihtarname almış durumda. Açılan işe iade davası ise hâlâ sürüyor.

1 Kasım’da, direnişlerinin 76. gününde Esenyurt Yorum Düğün Salonu’nda Esenyurt Belediye işçileriyle dayanışma etkinliği düzenlendi. Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlik konuşmalarla, tiyatro, müzik ve şiir dinletileri ile devam etti. Esenyurt Belediye işçilerini desteklemek için gelenler salondan taştı.

Konuşmacılardan Belediye-İş 2 nolu şube başkanı Hasan Gülüm, var olan mücadelelerden güçlendiklerini ifade etti. Ayrıca etkinliğe, direnişteki Entes, Sinter, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sabiha Gökçen, Halkalı Kâğıt işçilerinin temsilcileri de katıldı. Konuşmaların arasında “Birleşe birleşe kazanacağız!” sloganlarıyla mücadeleleri birleştirme çağrısı yapıldı. Ayrıca Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi işçileri bir mesajla Esenyurt Belediye işçilerinin direnişini selamladı.

Bunun yanında etkinlik boyunca “Yaşasın Esenyurt direnişimiz”, “Esenyurt işçisi direnişin simgesi”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Birlik, mücadele, zafer”, “Yılgınlık yok, direniş var” gibi sloganlar atıldı. Genel olarak halaylarla, müzikle eğlenceli geçen etkinlik Esenyurt işçileri için moral, mücadeleleri birleştirmek açısından umut oldu.

Yazan: İC – Haber (2 Kasım 2009)

Yorumlar kapalıdır.