Ankara’da Newroz kutlamaları

Kürt ve Ortadoğu halklarının direniş bayramı olan Newroz bugün Ankara’da kutlandı. Toros Sokak’ta toplanan kitle buradan kolej meydanına yürüdü. 6 bin kişinin katıldığı eylem Newroz ateşinin yakılmasıyla birlikte başladı. Siyasi partilerin, demokratik kitle örgütleri ve dergi çevrelerinin destek verdiği eylemde sık sık “Newroz Piroz Be”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Yaşasın İşçilerin Birliği, halkların kardeşliği”, “Eşitlik Kardeşlik Kürt Ulusuna Özgürlük” sloganları atıldı. Kürsüden yapılan konuşmalarda “Newroz özgürlüktür, Newroz direnenlerin özgürlük ateşidir” denilerek katılımcıların Newroz bayramı kutlandı.

Sarı, kırmızı ve yeşil renklerinin hâkim olduğu eyleme kadınların ve gençlerin katılımı yoğundu. Eylem Grup Günyüzü’nün müzik dinletisinden sonra bitti.

Tuzluçayır mahallesinde Newroz

Kürt halkının direniş simgesi olan Newroz bugün Tuzluçayır mahallesinde de kutlandı. Saat 17:30’da Tekmezar Parkı’nda toplanan kitle buradan Tuzluçayır Meydanı’na yürüdü. AKA-DER, BDSP, DHP, DEVRİMCİ PROLETREYA, HALK CEPHESİ VE PARTİZAN tarafından örgütlenen eylemde “Newroz piroz be”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Platform adına yapılan konuşmada “Newroz isyandır, isyanı büyütelim” görüşü dile getirildi. Eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı.

Yazan: İC – Haber, 21 Mart 2010

Yorumlar kapalıdır.