5. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1-10 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’da eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan festivalin teması, güvencesiz çalıştırma ve buna karşı yürütülen mücadeleler.

İlk kez 2006 yılında gerçekleştirilen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı belgesel filmler gösterilecek. TEKEL direnişini anlatan belgesel filmlerin gösterileceği festivalin konukları arasında İranlı usta yönetmen Macid Macidi bulunuyor.

Temel amaçları Türkiye ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmak ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmek olan festival, bu yıl düzenleyen kurumların sayısının artmasıyla daha da güçlü bir şekilde izleyicinin karşısına çıkacak.

Ayrıca, bu yıl festival kapsamında fotoğraf alanındaki etkinlikler de büyük yer tutuyor. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi, Fotoğraf Vakfı, Red Fotoğraf, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ortak organizasyonuyla üç kentte “1980’den 2010’a Emek Sineması’ndan Meydanlara 1 Mayıs’ın 30 Yılı” sergisi açılacak ve çeşitli paneller düzenlenecek.

Festival süresince film gösterimleri İstanbul’da Beyoğlu Sineması, İstanbul Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Barosu Orhan Adli Apaydın Salonu, İstanbul Halkevi; Ankara’da Batı Sineması, Alman Kültür Merkezi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Sakarya Meydanı; İzmir’de İzmir Fuarı Gençlik Tiyatrosu’nda yapılacak. Ayrıca birçok mahallede ve işyerlerinde de özel gösterimler düzenlenecek

5. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Sine-Sen, Dev Sağlık-İş, Birleşik Metal-İş, Hava-İş, Petrol-İş, Tez Koop-İş, Ses, Türk Tabipler Birliği, sendika.org ve Halkevleri tarafından düzenleniyor.

Yazan: İC – Haber, 27 Nisan 2010

Yorumlar kapalıdır.