Esenyurt Belediye işçileri basın açıklaması yaptı

Esenyurt Belediyesi’nde işten atılan 68 işçinin işe geri dönüş için verdikleri mücadele 235 gündür devam ediyor. İşçiler çeşitli eylemliklerle karşılaştıkları bu haksız durumu kitlelerle paylaşmaya çalışıyor ve destek istiyorlar.

Belediye-İş 2 Nolu Şube’nin çağrısıyla 8 Nisan 2010 Perşembe günü saat 13.00’da Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Sloganlar atarak Belediye önüne gelindi. Eyleme işten çıkarılan İSKİ işçileri de destek verdi. Polisin yoğun bir şekilde önlem aldığı görüldü.

Açıklamayı Belediye-İş sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm yaptı. İşçilerin neden işten atıldığını soran Gülüm şunları söyledi, “ekonomik krizden mi, yoksa işçilerin çalışmadıkları için mi? Asıl neden Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu Esenyurt’ta sendika istemiyor ya da kendisini dinleyen, kendisinin kontrol ettiği sendikayı istiyor. İşçilere ikna odalarında sendikadan istifa etmeleri için baskı uygulanıyor. Sendikadan istifa eden işçilere ayrıcalıklı davranılıyor. İşten atılan işçilere ise sendikadan istifa edin gelin işe başlayın çağrıları yapılıyor. AKP hükümeti bir yandan açılımlarla sözde demokrasi tartışmalarını yürütürken diğer yandan anayasal haklarını kullanmak isteyenleri işten attırıyor. Belediye başkanları da işçilere saldırıyor. ATV’de, İSKİ’de ve Samatya’da inşaat işçilerinin karşılaştıkları saldırı aynı merkezden yapılmaktadır. Daha düşük ücret ve esnek çalışma için yapılmaktadır.”

“Direne Direne Kazanacağız, Genel Grev Genel Direniş”, sloganlarıyla sözleri kesilen Hasan Gülüm sözlerine, “1 Mayıs öncesi mücadelemizi bulunduğumuz alandan, taleplerimizle işçilerin birlik dayanışma günü olan 1 Mayıs’a taşıyarak birleşik ve tek alanda yapılacak olan mitingde saldırıları birlikte ortak haykıracağız” diye devam etti.

Tek tek mücadele eden tüm işten atılanlar ortak mücadele etmeye çağrıldı ve buradan Samatya inşaat işçilerine destek ziyareti yapılmasının anlamlı olacağın söylendi. Ancak Belediye-İş yönetimi araba olmadığı için gelmedi. Bizler de İSKİ işçileriyle yürüyerek gittik. Samatya Hastanesi’nin oraya geldiğimizde Samatya işçileri yaptıkları inşaatın en üst katını işgal etmişlerdi, karşılıklı sloganlar atıldı.

Yazan: İC – Haber, 10 Nisan 2010

Yorumlar kapalıdır.