Kadıköy Belediyesi işçileri grevde

DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube ile Kadıköy Belediyesi arasında üye sayısı 470 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi süreci tıkanmış ve işçiler belediyeye grev kararı asmıştı. 19 Temmuz’da başlayan grevin 6. Gününde ise işçiler yalnız bırakılmamış, önemli bir dayanışma eylemi gerçekleştirilmiştir.

Saat 14.00’da Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde buluşan işçiler Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Merkez Binası’na sloganlarla yürüdü. İşçilerin eylemine Tüm-Bel Sen üyeleri, Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu bileşenleri, diğer kurumlar ve İşçi Cephesi destek verdi.

Grevlerine sahip çıkan belediye işçileri, “İnsanca yaşamaya yetecek kadar ücret ve zamanında ödeme istiyoruz” dediler. DİSK Genel-İş 1 No’lu şube ise “Kazanana kadar mücadeleye devam” pankartlarını taşıdılar.

Kadıköy Altıyol’a kadar sayısı gittikçe artan kitle “Kadıköy İşçisi Yalnız Değildir”, “Direnen işçiler Kazanacaktır”, “Yaşasın Sınıf Mücadelesi” sloganları ile Kadıköy caddelerini trafiğe kapattı. Eyleme katılan 500’ün üzerinde kişi ile Kadıköy İskele Meydanı’na uzun bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Meydanda yapılan basın açıklamasında ise Kadıköy Belediye işçilerinin iş güvencesi, yeterli ücret, güvenceli gelecek istediği ve yerel direnişlerin birleştirileceği bir mücadele çizgisinin örgütlenmesi için çalışmanın önemi vurgulandı.

Daha birkaç gün önce zabıta saldırısına uğrayan belediye işçileri yılmayıp, artan destekle birlikte haklarını alana kadar greve devam edeceklerini gösterdiler.

Yazan: İC – Haber, 26 Temmuz 2010

Yorumlar kapalıdır.