Devlet Tacizine Karşı Suskun Değil Öfkeli, Yalnız Değil Örgütlü!

Geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde SDP Genel Merkez Kadın Koordinasyonu üyesi kadın arkadaşımız evine giderken sokakta kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından darp edilerek tacize uğramıştır. Arkadaşımız, bağırışlarını duyan mahallelilerin gelmesiyle tecavüzden kurtulmuş, yaşadığı bu travmatik olaydan ötürü ise hâlâ psikolojik tedavi görmektedir. Bu olay gösteriyor ki, ülke çapında giderek artan taciz tecavüz vakaları, Kadıköy gibi merkezi, metropol semtlerde dahi bu denli pervasızca yaygınlaşmış düzeydedir. (…)

Yaşadığımız topraklarda kirli savaş yüzünden zaten her gün onlarca kadın devlet şiddetine maruz bırakılırken, militarist düzen tarafından kadınlar birkaç kat daha fazla eziliyor. Sadece savaşın sürdüğü bölgelerde değil, İstanbul’da da Kürt kadınlara yönelik baskı ve saldırılar sürüyor.

Bağcılar’da evinin önünden kaçırılarak cinsel şiddete uğrayan DÖKH üyesi kadın arkadaşımızın yaşadığı saldırının üzerinden daha birkaç ay bile geçmeden, 14 Ekim günü Yeni Demokrat Kadın üyesi arkadaşımız evine giderken polisler tarafından zorla kaçırılmak istenmiştir. Tüm bu saldırıların bir yenisi de önceki gün BDP Kadın Meclisi üyesi arkadaşımızın polislerce kaçırılarak ağır cinsel işkenceye maruz bırakılması olmuştur. Devletin örgütlü politik kadınlara yönelik baskı ve saldırıları gittikçe artmakta ve süreklileşmektedir(…)

Biz kadınlar bu çok yönlü saldırılara karşı birleşerek en örgütlü halimizle cevap veriyoruz. Tacize tecavüze kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı mücadelemize yılmadan devam edeceğiz. Geceleri de sokakları da terk etmeyeceğiz. Devlet şiddetine karşı, yargının kadınları ezen adaletsizliğine karşı, cinsiyetçi medyanın provokasyonlarına karşı biz kadınlar, sokaklarda mahallelerde meydanlarda kadın dayanışmasının gücüyle haykırmaya devam edeceğiz.*

Yaşasın kadın dayanışması!
Devlet elini bedenimden çek!
Emeğimiz; bedenimiz; kimliğimiz bizimdir!

* “Devlet Tacizine Karşı Suskun Değil Öfkeli, Yalnız Değil Örgütlü” sloganıyla Kadıköy Vapur İskelesi’nde 28 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleştirilen basın açıklamasından alıntılanmıştır.

Yorumlar kapalıdır.