Hizmet – Patrona karşı her zaman daha disiplinli daha güçlü durmalıyız!

Merhaba,

Ben özel bir okulda temizlik işçisi olarak çalışıyorum. Bu okulda işe başlayalı bir sene oldu. Başladığımdan beri mesai ücretini almıyoruz, hep esnek çalışıyoruz. Bu durumu hep arkadaşlarıma anlatmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımsa bana başlangıçta “sen bizim düzenimizi bozuyorsun” diyorlardı…

Geçtiğimiz Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olmasına rağmen biz 6 saat çalıştık. Bunun üzerine sonunda arkadaşlarımı da ikna ettim ve onlarla birlikte müdürün yanına gittik. “Madem biz bayramda çalışıyoruz mesaimizi şirkete bildirirsiniz o halde” dedik. O da bize “yaptığınız şey mesai değil” dedi. Yani biz hep esnek çalışıyoruz. Sonunda bu durumu arkadaşlarıma biraz daha anlatabildim. Yine de arkadaşlarım yüzünü asıp yavaş yavaş çalışmaya başladılar. Tabii bu da yetmedi, bunun üzerine bir kötü haber daha geldi. Biz bu ay zam bekliyorduk ama zam yokmuş! İyice sinirlenmiştik. Hemen müdürün yanına gidip ona bize zam yatmadığını söyledik. O da bize “bekleyin maaşınızın bordrosu gelsin ona göre bakacağız” dedi. İki hafta sonra maaşın bordrosu geldi ve beklenen zam yoktu… Yani anlayacağınız, patron bizden ne koparırsa kârdır ve bu patronun her zamanki taktiğidir. Hiç kimseden ses çıkmasa zam vermeyecek.

Ancak sonunda bizim yaptığımız baskı sonucu, az da olsa yüzde on zam yapıldı. Bu bizi ne kadar tatmin edecek bilmiyorum. Ama zam sonrasında da elbette sorunlarımız bitmedi. Buna rağmen, arkadaşlarım aldıkları yüzde onluk zam sonrasında hemen patrona karşı gevşemeye başladılar ve yüzleri gülmeye başladı. Oysa ki bundan iki hafta önce çalıştığımız saatler esnek çalışma ile patronun cebine gitmişti! Bu kadar baskıyı ne çabuk unuttular?

Biz hep ezilen kısım olmamıza rağmen patronların bu baskılarını nasıl olur da unuturuz? Bizim değerimiz üç beş kuruş kadar mı? Oysa biz her zaman söylüyoruz; patrona karşı her zaman daha disiplinli daha güçlü durmalıyız! Hep bir arada, birlikte durmalıyız. Onlara tavrımızı göstermeliyiz!

Yorumlar kapalıdır.